Uutiset

Yuka Orihara ja Juho Pirinen toisina Hollannissa

Jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen aloittivat vahvasti Hollannissa ja ovat rytmitanssin jälkeen toisina kansainvälisessä Challenge Cupissa. Parin rytmitanssitulos 65,31 on vain reilun pisteen verran johtavasta ranskalaisparista.

Hollannin Challenge Cup kokoaa tällä viikolla Tilburgin yliopistokaupunkiin merkittävän joukon kansainvälisiä taitoluistelijoita eri lajeissa. Kilpailut käynnistyivät torstaina jäätanssin rytmitanssilla.

Valloittavasta energisyydestään tunnettu japanilais-suomalainen pari Yuka Orihara – Juho Pirinen on nauttinut tämän kauden rytmitanssin vaatimasta katumusiikista, mutta samalla parilla on ollut osassa kilpailujaan vaikeuksia kauden pakollisessa kuviotanssissa Midnight Bluesissa.

– Vaikka se ei ole tempoltaan nopein pakollisista tansseista, on todella vaikea saada tehtyä kaikki sen vaatimat syvät kaaret huolella. Tänään tuntui, että pystyimme tekemään sen laajemmin ja hallitummin kuin koskaan aiemmin, pari iloitsi.

Parin kompastuskiveksi rytmitanssissa osoittautui Hollannissa yllättävästi twisselsarja, jossa Yuka Orihara horjahti. Muut elementit menivät vaikeuksitta, nostostaan pari nappasi jopa korkeimman vaikeustason. Pistein 65,31 Orihara-Pirinen lähtee perjantai-illan vapaatanssiin 1,54 pistettä jäljessä kisaa johtavaan Ranskan pariin Natacha Lagouge – Arnaud Caffa.

Taitoluistelun maajoukkueurheilijoilla on tällä viikolla tiivis kilpailuviikonloppu kahdessa Euroopan maassa.

Hollannissa kilpailevat torstaina oman urakkansa aloittaneiden Yuka Oriharan ja Juho Pirisen lisäksi naisissa Jenni Saarinen ja Oona Ounasvuori ja miehissä Valtter Virtanen. Lisäksi Tilburgin jäällä nähdään ainoa suomalainen pariluistelutiimi Milania Väänänen ja Mikhail Akulov. Samaan aikaan Romanian Bellu Memoriassa kilpailee Makar Suntsev.

Hollannin Challenge Cupin aikataulu ja tulokset


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024