Uutiset

Suomella kaksoisjohto seniorisarjassa Marie Lundmark Trophyssa

Kansainvälinen muodostelmakilpailu Marie Lundmark Trophy alkoi tänään Turussa kovatasoisella senioreiden ja junioreiden lyhytohjelmalla sekä noviisien vapaaohjelmalla. 

Senioreiden kisaan saatiin edustus kolmesta maasta. Suomalaiset veivät kaksi kärkisijaa, sillä Team Unique johtaa ja Helsinki Rockettes peesaa kahden ja puolen pisteen päässä. Kolmanneksi parhaasta suorituksesta vastasi kansainvälisten kilpailujen ensikertalainen, Venäjän Junost Senior.

Team Uniquen Merci lyhytohjelma on sujunut tasaisen varmasti kauden aiemmissa kilpailuissa. Turun jäällä nähtiin jälleen tyylikäs ja virheetön ohjelmasuoritus, jota kapteeni Tuuli Mäkinen kutsui tavanomaiseksi treenisuoritukseksi. Team Unique johtaa senioreiden kilpailua lyhytohjelmien jälkeen kauden parhaimmilla pisteillään 78,13.

– Huomenna tavoittelemme vapaaohjelmasta erityisesti teknisten tasojen saavuttamista, jatkoi Mäkinen.

Helsinki Rockettesin lyhytohjelma Femme Fatale sisälsi tänään kaatumisen ja he ovat toisena pistein 75,58. Parannusta joulukuun valintakilpailuihin kertyi reilut kaksi pistettä.

– Lähdemme tavoittelemaan huomiselle kilpailun ykkössijaa, kunhan vapaaohjelman elementit sujuvat mallikkaasti, totesi kapteeni Nona Vihma suorituksen jälkeen.

Helsinki Rockettes.

Junost Senior -joukkue nähtiin ensimmäistä kertaa kansainvälisen muodostelmaluistelukilpailun osallistujana, joten päivä oli valssin tahtiin lyhytohjelmaansa luistelleelle joukkueelle ikimuistoinen. Joukkue kertoi olevansa tyytyväinen pisteisiinsä 75,11.

Dream Edgesin lyhytohjelma Prodigy on kehittynyt kauden mittaan ja Marie Lundmark Trophystä suoritukseensa tyytyväinen joukkue kirjautti kauden toiseksi parhaat pisteensä 67,72. Sveitsiä edustava Team Starlight Elite oli lyhytohjelmakisan viides pisteillä 46,53. Sveitsiläiset olivat kilpailun joukkueista ainut, jonka riveissä nähtiin miesluistelija.

Juniorisarjan johdossa venäläinen Team Junost Junior

Juniorisarjaan osallistuu kolme perinteistä muodostelmaluistelumaata Suomi, Venäjä ja Kanada. Kolme kärkijoukkuetta luistelivat puhtaat ohjelmat, joille tuomaristo antoi kosolti laatupisteitä. Sunnuntain vapaaohjelmakilpailuun kärkipaikalta, reilun kolmen pisteen johdossa, lähtee venäläinen Team Junost Junior pistein 69,83. Joukkueen lyhytohjelma February sisälsi venäläisen muodostelmaluistelun tunnistettavimpia piirteitä: tyylikkään ja viimeistellyn liikekielen sekä pitkähelmaisen kilpailupuvun. Samanlaiset, herkän musiikin tahdissa hulmuavat helmat nähtiin myöhemmin Junostin seniorijoukkueellakin.

Suomalaisjoukkueet Team Mystique ja Team Fintastic totesivat molemmat oman luistelunsa jälkeen, että oli ihanaa päästä luistelemaan pandemian kurittamalla kaudella. Team Mystique sai kilpailukutsun varapaikalta ja valmistautumisaikaa jäi vain hetki. Se ei suoritusvarmuudessa näkynyt, sillä Team Mystiquen Last Breath of Winter sai tuomaristolta kauden parhaat pisteensä 66,46 ja sijoittui kilpailun toiseksi. Team Fintastic on lyhytohjelman jälkeen kolmannella sijalla pistein 62,39. 

Neljännellä sijalla on Team Sunrise-1 Junior Venäjältä ja viidenneksi sijoittui Kanadan Team Gold Ice Junior.

Venäjän Sunrise-2 noviisien voittoon

Noviisien (Advanced Novice) sarjaan osallistui 7 joukkuetta. Vaikka joukkueet joutuivat valmistautumaan kilpailuun koronapandemiasta johtuvien lisähaasteiden kera, jäällä nähtiin vauhdikkaita suorituksia ja hienoja onnistumisia.

Kilpailun voittoon nousi Venäjän Sunrise-2 joukkue, jonka Toxic-ohjelma soljui siististi ja tiivistunnelmaisesti erottuen erityisesti liu’ultaan ja näyttävällä liikekielellään. Koreografialtaan kaunis ohjelma keräsi 96,89 pistettä. Valmentaja Tatiana Shikirun oli erityisen onnellinen siitä, että kisat saatiin järjestettyä ja tytöt luistelivat hyvin. 

Toiselle sijalle sijoittui suomalaisjoukkue Finettes keräten huolellisesti luistellulla The Diary of a Young Girl -ohjelmallaan 88,78 pistettä. Joukkueen kapteeni Edith Halmström oli tyytyväinen päivän suoritukseen. Teimme omantasoisemme ohjelman ja olemme siihen todella tyytyväisiä. 

Kolmanneksi tuli Team Dynamique pistein 85,13, jotka ovat joukkueen kirkkaasti kauden parhaat pisteet. Joukkueen kapteenit Julia Henttonen ja Saaga Kellokoski kertoivat treenanneensa viime viikot todella paljon. 

– Fiilikset ovat nyt todella hyvät ja tältä pohjalta on hyvä lähteä treenaamaan vielä kovempaa kohti tulevia SM-kilpailuja, totesi kapteenisto iloisena ohjelmasuorituksen jälkeen.

Kilpailu jatkuu huomenna sunnuntaina klo 14.00 junioreiden ja senioreiden vapaaohjelmilla. Kilpailua voi seurata maksullisena suoratoistona Solidsport tai Ruutu+ palveluiden kautta.

Tulokset
Seniorit ja juniorit http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/CSSYSMLT2022/index.htm 
Noviisit http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/MLTAN2022/index.htm

Kilpailusivut: http://marielundmarktrophy.com

Kuvat: Ville Vairinen


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024