Uutiset

Oona Ounasvuori 11:ntenä Itävallassa

Lutz-hyppy tuotti suomalaisille haastetta taitoluistelun kansainvälisen Challenger-sarjan osakilpailun lyhytohjelmassa Itävallan Grazissa perjantaina.  

Oona Ounasvuori, Linnea Ceder ja Makar Suntsev joutuivat kaikki turvautumaan varasuunnitelmaan kesken ohjelman, kun hyppy-yhdistelmän avaukseksi tarkoitettu kolmoislutz ei onnistunut. Hieman helpomman kolmoisflippiyhdistelmän lisääminen ohjelman loppupuoliskolle pelasti Cederillä ja Suntsevilla paljon, mutta Ounasvuorella flippi jäi kahteen kierrokseen ja hyppy-yhdistelmä pisteittä.  

Suntsev luisteli miesten kilpailussa kauden parhaat lyhytohjelmapisteensä 58,40 ja lähtee lauantain vapaaohjelmaan sijalta 22.  

17-vuotiaan kotkalaisen kolmoislutz päätyi jään pintaan, mutta hän paikkasi puuttuvan hyppy-yhdistelmän lisäämällä kolmoisflipin perään kaksoistulpin.  

– Sanoisin, ettei ollut ihan ok, mutta hyvillä mielin jatketaan tottakai. Komponenttipisteisiin olen ihan tyytyväinen, ja tekniset pisteetkin ovat ihan ymmärrettäviä, kun tuli kaatuminen, Suntsev kommentoi. 

Miesten kisan kärjessä on Japanin Lucas Tsuyoshi Honda pistein 83,95. 

Naisten kilpailussa Oona Ounasvuori on lyhytohjelman jälkeen sijalla 11. Ounasvuori oli pettynyt kahteen virheeseen hyppyelementeissä, mutta pisteet 50,79 antoivat aihetta myös toiveikkuuteen. 

– Kun tekee kaksi isoa virhettä ohjelmassa, niin ei voi olla kovin tyytyväinen. Mutta vaikka tuli epäonnistuminen, niin komponenttipisteet olivat kuitenkin hyvät siihen nähden mitä tein. Näkee, että olen nostanut omaa tasoani muuten, Ounasvuori pohdiskeli.  

– Vapaaohjelmaan lähden samalla mielellä kuin joka kisassa muutenkin. Toivotaan että se menisi paremmin kuin lyhytohjelma. 

Linnea Ceder luisteli lyhytohjelmassa sijalle 23 pistein 45,64. Vuoden 2020 EM-kisoissa 12:nneksi luistellut keravalainen myönsi, että kisarutiinin puute näkyy vielä pisteissä. 

– Kaksoislutz oli pettymys, ja ohjelma oli muutenkin vähän epävarma kokonaisuus. Sain kuitenkin flipin ja akselin tehtyä, mutta tämä ei ollut se mitä lähdin hakemaan, Ceder totesi. 

Naisten kilpailua johtaa Japanin Wakaba Higuchi pistein 79,73. Vapaaohjelmakilpailut käydään lauantaina. 


Kilpailun tulokset: http://skateaustria.vs91-250-98-130.cloud-he.de/img/competition/7.2021_22/030/index.htm


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024