Uutiset

Taitoluisteluliiton hallitus tapasi HSK:n vastavalitun hallituksen

Suomen Taitoluisteluliiton hallitus ja sen jäsenseura HSK:n (Helsingfors Skridskoklubb rf/Helsingin Luistinklubi ry) vastavalitun hallituksen edustajat keskustelivat torstai-iltana liittyen seuran toimenpiteisiin, joilla varmistetaan lasten ja nuorten harjoitusolosuhteiden turvallisuus ja eettisten sääntöjen noudattaminen. 

Seuran vastavalittu hallitus jatkaa toimenpiteiden työstämistä ja käytäntöön saattamista. Seuran hallitus raportoi toimenpiteiden etenemisestä liitolle jo 18.2.2020 mennessä. Käytännön toimien tehokkuutta tullaan seuraamaan jatkossa säännöllisesti. 

Epäasiallisesta käytöksestä kilpailukieltoon langetetun valmentajan työnantajaseura siirsi 20.1.2020 valmentajan toistaiseksi sivuun työtehtävistään. HSK:n hallitus vahvisti Taitoluisteluliiton hallitukselle, että valmentajan työvelvoitteesta vapauttaminen jatkuu toistaiseksi. 

Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta on käyttänyt tilanteessa ankarinta sen käytössä olevaa rangaistuslajia ja määrännyt valmentajalle 12 kuukauden kilpailukiellon. Taitoluisteluliitto edellyttää, että jäsenseura suhtautuu asiaan vastaavalla vakavuudella ja harkitsee työnantajan roolissaan toimenpiteet huolellisesti.  

Kurinpitolautakunnan päätöksen mukaan seuran valmentaja on muun muassa käyttänyt toistuvasti valmennettaviaan kohtaan epäasiallista kieltä, huutanut ja nöyryyttänyt heitä.   


Kauden 2024-25 luistelupassien myynti on alkanut 26.4.2024
Huhtikuun Sähkäri ilmestynyt 26.4.2024