Uutiset

Laura Karhunen ennätystahdissa Nizzassa

Taitoluistelija Laura Karhunen käynnisti kansainvälisen kilpailun Nizzassa komeasti luistelemalla lyhytohjelmassa ennätyspisteensä 58,77. Hän lähtee vapaaohjelmaan kilpailun toiselta sijalta.

20-vuotias Espoossa valmentautuva Karhunen luisteli Nizzan kilpailussa, First Trophy Metropole Nice Cote d Azur, lyhytohjelmansa täysin rikkeettä ja erinomaisella energialla.

– Alkuverkkani meni todella huonosti. Kun luistelin ohjelman alkuasentoon, päätin, että nyt vedetään selkärangasta. Nimenomaan lyhytohjelmaani on työstetty paljon, ja tiesin osaavani sen, kuvasi luistelija vahvaa tahtotilaansa.

– Ja ennätyksen paraneminen on aina hieno juttu.

Kilpailun toinen suomalaisedustaja Linnea Ceder joutui pettymään lyhytohjelmasuoritukseensa. Hän takelteli ohjelman alun kahdessa hyppyelementissä, ja siitä syntynyt epävarmuus heijastui myös loppuohjelmaan. 19-vuotias keravalainen keräsi suorituksestaan hänelle vaatimattomat 40,49 pistettä ja on sijalla 11.

– Ei todellakaan ollut sitä, mitä Nizzaan lähdettiin hakemaan! Minulla on ollut uudessa lyhytohjelmassani ongelmia jo aiemmin, en ehkä ole ihan sinut ohjelmani kanssa, elementit kyllä menevät vaivatta muuten.

Naisten kilpailun johdossa on Ranskan Lea Serna, 66,12.

Naisten vapaaohjelmat luistellaan sunnuntaina. Silloin jäällä ovat myös jäätanssin vapaatanssiosiossa Suomen parit Juulia Turkkila – Matthias Versuis ja Yuka Orihara – Juho Pirinen.

Tulokset

kuva Antti Lehto


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024