Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Shoma Uno vei miesten sarjan voiton Japaniin; Galay upeasti vapaaohjelmakilpailun viidenneksi

Kansainvälinen taitoluistelukilpailu Finlandia Trophy Espoo jatkui lauantaina miesten vapaaohjelmakilpailulla. Lyhytohjelmien jälkeen johdossa oli Japanin Sota Yamamoto ja toisena kaksinkertainen MM-hopeamitalisti Shoma Uno. Onnistuminen vapaaohjelmassa nosti kuitenkin Unon voittoon yhteispisteillä 255,23. 

– Tein tänään suurin piirtein kaiken, mihin pystyn ja mitä olen harjoituksissakin tehnyt. Toisaalta en ole kovin tyytyväinen siihen, mitä tein, vaan minun täytyy harjoitella vielä lisää, jotta onnistuisin vielä paremmin, Uno kertoo.

Yamamoto keräsi pisteitä 223,24 ja sijoittui toiseksi. Kolmanneksi luisteli Kanadan Roman Sadovsky 222,23 pisteellä.

Suomen Roman Galay luisteli onnistuneen vapaaohjelman ja sijoittui vapaaohjelmakilpailun viidenneksi. Kokonaiskilpailussa Galay nousi sijalta 11 kahdeksanneksi yhteispistein 193,11.

– Olen ihan tyytyväinen. Odotinkin, että vapaaohjelmasta tulee hyvä kokonaisuus, koska se on mennyt harjoituksissakin hyvin. Kotikatsomo ja -yleisö antoi hurjan paljon voimaa, energiaa ja iloa. Tällaista fiilistä ei ole missään muualla, Galay iloitsi.

Valtter Virtasen sijoitus oli 17. pistein 155,43.

– Tiesin jo ennakkoon, että kauden alku tulee olemaan vaikea, koska harjoittelukuvioihini on tullut viimeisen vuoden aikana paljon muutoksia. Luistelu tuntui tahmealta, enkä päässyt ohjelmaan ollenkaan sisään, Virtanen harmitteli.

Finlandia Trophyn lauantai jatkuu muodostelmaluistelun lyhytohjelmakilpailulla.  

Info: https://www.finlandiatrophy.com/fi/
Kilpailun aikataulu, luistelujärjestykset ja tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/CSFIN2019/index.htm 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024