Uutiset

Viveca Lindfors avasi kilpailukautensa piste-ennätyksellä

Viveca Lindforsin kilpailukausi sai loisteliaan alun Lombardia Trophyssä Italiassa. Hän sijoittui onnistuneella lyhytohjelmalla kilpailussa kolmannelle tilalle ja nappasi samalla uudet ennätyspisteensä 62,68. Edellinen piste-ennätys 60,18 oli kevään 2018 maailmanmestaruuskilpailuista.

Lindfors onnistui lyhytohjelmansa kaikissa hyppyelementeissään: kolmoislutz-kolmoistulppi-hyppy-yhdistelmä, kaksoisakseli ja kolmoisflippi. Myös muut osa-alueet sujuivat mallikkaasti.

– Ei ollut ihan täydellinen suoritus tänään, mutta hyvä. Kaiken voi aina tehdä paremmin, analysoi Lindfors. – Huomisessa vapaaohjelmassa en mieti tätä päivää, vaan otan jokaisen suorituksen omaan.

Suomen toinen naisedustaja Sofia Sula sijoittui 15. tilalle pistein 46,26. Hänen suoritukseensa mahtui hieman kompurointia, kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmän jälkimmäinen hyppy jäi kahteen kierrokseen ja kolmoisflippi päätyi jään pintaan. Kaksoisakseli ja muu elementit sujuivat mainiosti.

– Vaikka ohjelmaan jäi vielä toki parannettavaa, olen tyytyväinen. Olen aika innoissani, sillä tämä on ensimmäinen senioritason kansainvälinen kilpailuni, iloinen Sula raportoi.

Kilpailua johtaa vuoden 2015 maailman ja Euroopan mestari, Venäjän Elizaveta Tuktamysheva pistein 65,69.  Lindfors jäi Tuktamyshevan osa-aluepisteistä vain muutaman kymmenyksen: suomalaisen pisteet olivat 35,40  ja venäläisen 35,57.

Lombardia Trophyn naisten vapaaohjelmakilpailu käydään perjantaina. Suomalaiset Juulia Turkkila ja Matthias Versluis kilpailevat jäätanssissa perjantaina ja lauantaina.

Tulokset ja kilpailuaikataulut: http://www.fisg.it/upload/result/4802/index.html


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024