Uutiset

Muodostelmaluistelun SM-kisan sunnuntain tuloksia

HL:n Marigold IceUnity uusi Suomen mestaruutensa Helsingissä sunnuntaina. Joukkue nousi lyhytohjelman toiselta sijalta onnistuneen vapaaohjelman ansiosta voittoon kauden kotimaisin ennätyspistein 204,60.

SM-hopealle luisteli HTK:n Helsinki Rockettes, joka johti kilpailua vielä lyhytohjelmien jälkeen. Pronssin vei HSK:n Team Unique.

Marigold IceUnityn vapaaohjelma on tällä kaudella meriseikkailu Splash. Joukkue luisteli ohjelmansa teknisesti varmasti ja sai vapaaohjelmasta pisteet 132,86.

– Lähdimme tekemään ohjelmaa samoin ottein kuin harjoituksissakin ja onnistuimme 100-prosenttisesti. Meillä on kaudella ollut paljon epäonnea, mikä on herättänyt meidät terävöittämään tekemistämme. Tämä SM-voitto on unelmien täyttymys, summaa kapteeni Camilla Sundgren.

SM-hopeaa voittaneen Helsinki Rockettesin ohjelmaan sisältyi yksi kaatuminen. Valmentaja Kaisa Arrateigin mukaan joukkue luisteli muutoin yhden kauden parhaista ohjelmistaan. Helsinki Rockettes sai vapaaohjelmastaan Many Sides of Woman pisteet 129,68 ja kokonaispisteet 202,30.

Pronssille luistellut Team Unique oli vapaaohjelmakilpailun toinen pistein 131,28, mutta epäonni lyhytohjelmassa jätti sen kolmanneksi kokonaispistein 201,84.

Suomen Taitoluisteluliiton valintaperusteiden mukaisesti Tukholman MM-kilpailuihin nimetään Suomen mestari sekä sen jälkeen parhaan season´s best -tuloksen haltija. Team Unique luisteli French Cupissa helmikuussa kokonaispisteet 203,44. Näin sen pistesaldo täyttää valintakriteerit SM-voittajan Marigold IceUnityn lisäksi. Suomen Taitoluisteluliitto vahvistaa valinnat MM-kilpailuihin tiistaina.

– Koskaan SM-pronssi ei ole tuntunut näin hyvältä, sanoi Team Uniquen kapteeni Iines Saalasti pyyhkien onnen kyyneleitä.

Junioreiden mestaruus Kaarinaan

Ennakkosuosikkina junioreiden kilpailuun lähtenyt Kaarinan Dream Edges kirkasti viime kauden SM-pronssin kultaiseksi. Pääkaupunkiseudun ulkopuolinen joukkue voitti Suomen mestaruuden ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen.

Sekä lyhyt- että vapaaohjelman voittaneet kaarinalaiset saavuttivat ylivoimaiset kokonaispisteet 167,54. Poikkeuksellinen vapaaohjelma Pako mielisairaalasta toi juniorijoukkueiden ainoan yli sadan pisteen saldon 105,24.

Joukkueen kapteeni Saarastiina Nurmela oli onnellinen mahtavasta yleisöstä, jonka kannustus siivitti joukkueen suoritusta.

– Ohjelma vaatii laittamaan kaiken likoon, joten saimme vielä lisävoimaa vuorovaikutuksesta katsojien kanssa.

Dream Edges on valittu edustamaan Suomea junioreiden MM-kilpailuihin Zagrebiin.

– Tämä kilpailu oli meille välietappi kohti Zagrebia. Lähdemme Kroatiaan tavoittelemaan parhaita mahdollisia suorituksia. Tämä on meille ensimmäinen MM-edustus. Onnistuessamme meillä on mahdollisuus kärkijoukkoon.

HL:n Musketeers uusi SM-hopeansa. Se onnistui sekä lyhyt- että vapaaohjelmassaan ja saavutti kokonaispisteet 158,30. HSK:n Team Mystique nousi onnistuneella vapaaohjelmallaan neljänneltä sijalta pronssille kokonaispistein 151,24. Viime vuoden SM-voittaja ja valintakilpailuista MM-paikan lunastanut Team Fintastic oli viides.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/MLSM2018/index.htm

 

Kuva/Dream Edges: Sari Niskanen


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024