Uutiset

Torstain tuloksia Pohjoismaisista mestaruuskilpailuista Linköpingistä

Yksinluistelijat kilpailevat viikonloppuna Ruotsin Linköpingissä noviiseissa, junioreissa ja senioreissa. Katso täältä tuloksia.

Kilpailu lähti suomalaisittain upeasti käyntiin, kun noviisitytöt nappasivat lyhytohjelmillaan kolmoisjohdon torstaina. Kilpailua johtaa Olivia Lisko pistein 39,02. Toisena on Janni Riekkinen pistein 38,02 ja kolmantena Janna Jyrkinen pistein 36,46. Neljäs edustaja Olivia Hentunen on sijalla 16.

– Lähden tosi hyvillä ja varmoilla fiiliksillä vapaaohjelmaan näin hyvin menneen lyhytohjelman jälkeen, kilpailua johtava Olivia totesi tyytyväisenä.

Myös noviisipojilla kilpailu alkoi mallikkaasti. Mattias Lindfors ylsi toiselle sijalle pistein 34,32 ja Jari Krestyannikov kolmannelle sijalle pistein 28,89.

– Vappikseen lähden sillä fiiliksellä, että haluan näyttää salchowin ja tehdä parhaani, Lyhytohjelmassa salchow meni tällä kertaa vähän huonosti, mutta askelsarja ja piruetit menivät tosi hyvin, kertoi Mattias lyhytohjelman jälkeen.

Makar Suntsev juniorimiesten kolmantena

PM-kisat jatkuivat junioreiden lyhytohjelmakilpailulla, jossa Makar Suntsev ylsi kolmannelle sijalle pistein 40,38, vain 0,08 pisteen päässä toisesta sijasta.

– Olin tänään tyytyväinen hyppyihini, vaikka aksel jäi vähän miinukselle. Vapaaohjelmaan lähden tavoittelemaan hyvää suoritusta miettimättä sijoitusta, analysoi Makar.

Loput juniorimiehet olivat viidennestä sijasta alkaen perätysten seuraavassa järjestyksessä: Nuutti Järvinen, Lauri Lankila, Lucas Tiilikainen, Warttu Riihimäki ja Toivo Kokk.

Juniorinaiset hyvissä asemissa lyhytohjelman jälkeen

Myös juniorinaiset lähtevät vapaaohjelmaan hyvistä asemista. Selma Välitalo johtaa pistein 51,38. Kisaa edeltävissä harjoituksissa tunne ei vielä ollut vahva, mutta kisaohjelmassa oululainen nuori lupaus sai paketin hienosti kasaan.

– Olen tosi tyytyväinen kokonaisuuteen ja kauden parhaisiin pisteisiin. Lauantain vapaaohjelmassa lähden tavoittelemaan mahdollisimman ehjää suoritusta hyvällä fiiliksellä, kertoi Selma, joka lähtee tavoittelemaan myös vapaaohjelmassa kauden parhaita pisteitä.

Laura Karhunen on heti kannoilla pistein 50,90.

– Päivästä jäi hyvä fiilis, vaikka axelissa kävi pieni moka. Vapaaohjelma on mennyt hyvin harkoissa, joten lähden luistelemaan ohjelman luottavaisilla fiiliksillä, totesi Laura.

Myös muut suomalaisedustajat lähtevät hamuamaan mitalisijoja vapaaohjelmassa, sillä Mai Helske ylsi lyhytohjelmassa neljänneksi ja junioreiden Suomen mestaruuden joulukuussa napannut Fanny Lindfors kuudenneksi.

Kaikki tulokset TÄÄLLÄ. 

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024