Uutiset

Yuka Orihara ja Juho Pirinen hopealle Hollannissa

Suomen jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen luistelivat Hollannin Challenge Cupissa hopealle. Pisteet 169,39 ovat lähellä kolme kautta yhdessä luistelleen parin kansainvälistä ennätystä.

Japanilaissyntyinen Yuka Orihara ja Lappeenrannassa kasvanut Juho Pirinen lähtivät perjantai-iltana vapaatanssiin kilpailun kakkossijalta. Vaikka ohjelmakokonaisuus oli parilta tyylikkään varma suoritus, pari itsekin joutui jännittämään sen aikana.

– Meille kävi toisessa nostossa iso virhe, hyvä ettemme kaatuneet. Muut elementit tuntuivat hyviltä, ja onneksi monissa asioissa pystymme jo luottamaan rutiiniinkin.

Parin suunnitelmissa on päättää kilpailukausi Hollantiin. Vuoden 2022 alku ei parille ollut aivan helppo.

– Sairastuimme koronaan, ja siitä toipuessa meni käytännössä koko tammikuu. Mutta onneksi sen jälkeen homma on jälleen lähtenyt luistamaan, sanoo Helsingissä valmentautuva pari.

Suomalaisparia valmentava Maurizio Margaglio sai Hollannissa iloita kahdesta mitalista, sillä jäätanssikilpailun pistein 171,52 voittaneet Ranskan Natacha Lagouge ja Arnaud Caffa ovat tällä kaudella muuttaneet Helsinkiin valmentautumaan.

Jäätanssiparin lisäksi suomalaisista oli perjantai-iltana jäällä Valtter Virtanen. 34-vuotias kansainvälisten jäiden konkari oli lyhytohjelmansa jälkeen kaksijakoisissa tunnelmissa.

– Viisi puhdasta lyhytohjelmaa alla, mutta nyt tuli sellainen herätys tai ehkä jopa ärsytys siitä, että lauantaina minun pitää olla vapaaohjelmajäällä kunnolla hereillä, Virtanen harmitteli lyhytohjelmansa ensimmäiseen elementtiin, kahden kolmoistulpin yhdistelmään tulleita kauneusvirheitä.

Ohjelman muut elementit kuitenkin sujuivat mallikkaasti, ja Virtanen keräsi ohjelmastaan pisteet 67,34, mitkä ovat lähellä hänen ennätystään. Niillä hän on miesten kilpailussa kahdeksantena.

– Toisaalta se, että lyhytohjelmassa kolmoislutzini oli varmaan kauden paras, antaa itseluottamusta lauantain vapaaohjelmaan.

Valtter Virtasen päätähtäin Hollannin Challenge Cupissa on tehdä vapaaohjelmassa niin kovat tekniset pisteet, että hän pääsisi mukaan maaliskuun lopulla Ranskassa luisteltaviin taitoluistelun MM-kisoihin.

Hollannin kilpailun kanssa yhtä aikaa Romaniassa käytävässä Bellu Memorialissa Suomen Makar Suntsev teki miesten lyhytohjelmassa kauden korkeimmat pisteensä, 61,09.

Ohjelman alun hyppy-yhdistelmän kolmoislutz helpottui kaksoiseksi, mutta muuten Suntsev oli luisteluunsa melko tyytyväinen.

– Vaikka suoritus ei ollut hyppyjen osalta omasta mielestä ihan paras mahdollinen ja piruettien tasojen kanssa tuli vähän ongelmia, niin silti tuli parhaat pisteet. Se on hyvä merkki, Suntsev totesi. 

17-vuotiaan kotkalaisen uusitun, vasta puolitoista kuukautta käytössä olleen lyhytohjelman musiikkina on Tango Angelica.

– Vanhan ohjelman kanssa luistelu oli mennyt välillä ylös, välillä alas. Alkukaudesta oli paljon kisoja, ja sitä samaa ohjelmaa tuli luisteltua vähän liikaa. Ajattelin, että tarvitsen uudistumista että pystyn kehittymään.  

Sekä Hollannin Challenge Cupissa että Romanian Bellu Memorialissa miesten vapaaohjelmakisa luistellaan lauantai-iltana. 

Hollannin Challenge Cupin aikataulu ja tulokset https://knsbfigureskatingresults.nl/2021-2022/20220224/

Romanian Bellu Memorialin aikataulu ja tulokset http://frponline.ro/BELLUISU/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024