Uutiset

Janna Jyrkinen aloitti vahvasti junioreiden GP-sarjan

Taitoluistelun maajoukkueeseen kuuluva Janna Jyrkinen aloitti uransa ensimmäisen junioreiden Grand Prix -kilpailun vahvasti Ranskan Courchevelissä. Kilpailun nuorimpiin kuuluva lappeenrantalainen on lyhytohjelman jälkeen kuudentena pistein 53,70.

14-vuotias Jyrkinen teki ehjässä lyhytohjelmassaan vaativan hyppyvalikoiman: kolmoislutzin ja kolmoistulpin yhdistelmän, kolmoisflipin ja kaksoisaxelin. Myös piruetit pyörivät tasokkaasti.

Lappeenrannasta kotoisin olevan koululaisen ensikosketus junioreiden kovatasoiseen Grand Prix -sarjaan oli riemullinen.

– Tiesin, että minulla on kilpailussa kova vastus, ja ohjelman alussa minua jännitti paljon. Mutta kun elementit alkoivat mennä hyvin, annoin mennä ja todellakin vain nautin.

Yhdysvalloilla on junioritytöissä kaksoisjohto. Kärjessä on Clare Seo pistein 63,43 ja toisena Lindsay Thorngren, 62,63. Tyttöjen vapaaohjelma luistellaan perjantaina.

Suomen toisena edustajana Ranskan juniori-GP:ssä on tänä vuonna maajoukkueeseen noussut Makar Suntsev. Hän oli poikien lyhytohjelmassa 7. pistein 54,85. Yleisilmeeltään hallitun ohjelman pistesaldoa pudottivat haparoinnit hypyissä.

– Lähes kaikkien hyppyjeni alastulot jäivät huonoiksi, ja siksi en esimerkiksi saanut kolmoislutzin perään tehtyä yhdistelmäksi kolmoistulppia. Todella harmi. Fiilikseni oli kuitenkin hyvä, ja piruetit tuntuivat kulkevan, kertoi 17-vuotias kotkalainen.

Junioripojissa lyhytohjelman selvä ykkönen oli Yhdysvaltain Ilia Malinin, 80,07. Vapaaohjelmakilpailu on lauantaina.


Tulokset


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024