Uutiset

PM-kilpailut Rovaniemellä; torstain tulokset ja tunnelmat

Pohjoismaiset mestaruuskilpailut käynnistyivät Rovaniemellä torstaina, kun juniorit ja noviisit luistelivat lyhytohjelmansa.

Noviisityttöjen sarjassa Suomella on ilahduttavasti kolmoisjohto. Oululainen Selma Välitalo onnistui teknisesti vaativassa ohjelmassaan ja johtaa kilpailua pistein 40,39. Välitalo napsautti kohdilleen soolokolmoislutzin, mutta myös kolmoihyppy-yhdistelmä onnistui kevyesti. Reilun neljän pisteen päässä johtavasta Välitalosta on espoolainen Mai Helske ja hänen perässään Lahden Tilda Liukkonen. Molemmilla tytöillä mm. kolmoishyppy-yhdistelmät onnistuivat vaivattomasti. Suomalaisten takana hengittää puolestaan ruotsalaiskolmikko Julia Brovall, Emelie Ling ja Sigrid Telliskivi. Neljäs suomalaisedustaja, Kuopion Minttu Heikkinen, on kymmenentenä.

Kuuden noviisipojan joukossa kilpailee kaksi suomalaista; Makar Suntsev ja Jan Ollikainen. Vihdin Taitoluistelijoita edustava Suntsev on viidentenä pistein 31,25, Helsingin Luistelijoita edustava Ollikainen kuudentena 25,22. Kilpailu käynnistyi ruotsalaiskomennossa. Länsinaapurilla on hallussaan neljä ensimmäistä sijaa Casper Johanssonin ollessa lyhytohjelman selkeä ykkönen.

Myös junioritytöissä Suomella on lyhytohjelmakilpailun jälkeen vahvat asemat. Leppävirran Taitoluistelijoita edustava Sofia Sula on kilpailun kakkosena pistein 47,20. Porvoolainen Vera Stolt oli lyhytohjelmakilpailun neljäs, 44,82 ja Espoon Jäätaitureiden Laura Karhunen viides, 42,48. Suomalaisten juniorityttöjen epäonnisin lyhytohjelmajäällä oli Tapparan Enja Ruokonen, sijoitus 9. ja pisteet 36,55.

Juniorityttöjen PM-kisan johdossa on Ruotsin Smilla Szalkai, 48,73.

Junioripojissa paras suomalainen lyhytohjelmassa oli oman ennätyksensä 40,92 tehnyt Mikla Rasia, HL, neljännellä sijallaan. Kuopion Taitoluistelijoita edustava Benjam Papp oli viides, 39,96, Mikkelin Lauri Lankila kahdeksas, 34,81, ja Keravan Aaron Hirsimäki yhdeksäs, 30,57.

Junioripoikien kilpailua johtaa Ruotsin Andreas Nordebäck 51,86.

Suomen Taitoluisteluliiton valmennuspäällikkö Satu Niittynen riemuitsee erityisesti noviisityttöjen suorituksista PM-kilpailujen avajaispäivänä.

– Kolmoisjohto on aivan mahtava juttu! Junioritytöille tuli virheitä heille helpoissa elementeissä, mutta he ovat hyvissä asemissa vapaaohjelmaan. Kaikille pojille jäi parannettavaa vapaaohjelmaan.

 

Kaikki tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/Nordics2018/index.htm


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024