Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Orihara-Pirinen seitsemäntenä jäätanssikilpailussa

Finlandia Trophy Espoon jäätanssikilpailussa Suomea edustavat vajaa puoli vuotta yhdessä harjoitelleet Yuka Orihara ja Juho Pirinen. Kolmansissa kansainvälisissä kisoissaan, mutta ensimmäistä kertaa Finlandia Trophyssa, luistellut pari riemastutti yleisöä vauhdikkaalla rytmitanssillaan. Valitettavasti Pirinen kaatui askelsarjassa, joten pisteet 62,19 jäivät ennätystuloksesta 67,01. Pari on kilpailussa seitsemännellä sijalla.

– Kaatuminen harmittaa, ja saimme toisen vähennyksen liian kauan kestäneestä nostosta, jonka ajoitukseen kaatuminen heijastui. Pisteemme nousivat kuitenkin sen verran korkeiksi, että tuomarit selvästi arvostavat meitä, Pirinen sanoi.

Vasta lyhyen aikaa kestänyt yhteistyö on alkanut kuitenkin lupaavasti.

– Olemme kovia tekemään töitä ja muutenkin luonteeltamme samanlaisia. Yhteen hiileen on helppo puhaltaa. Nollaamme kaatumisen nopeasti, huomenna on uusi päivä, Pirinen jatkoi.

Kisan kärjessä on Yhdysvaltojen pari Madison Chock-Evan Bates pisteillä 78,80. Parille sattui ohjelman aikana pieniä teknisiä virheitä, eivätkä he olleet täysin tyytyväisiä suoritukseensa.

– Oli tämä iso askel eteenpäin edellisestä kisastamme Salt Lake Cityssä. Saimme vangittua ohjelman tunnelman hyvin, mutta teknisesti jäi parantamista. Nämä alkukauden kisat ovat aina oppimistilaisuuksia, Bates totesi.

Kakkossijaa pitää pisteillä 72,11 Venäjän Betina Popova-Sergey Mozgov. Kolmantena oleva Kiinan Shiyue Wang-Xinyu Liu sai ohjelmastaan 71,68 pistettä.

Kaudella 2019–20 pakollinen rytmitanssin osa on Finnstep, jonka askelkuvion kehittivät Susanna Rahkamo ja Petri Kokko kaudella 1994–95. ISU hyväksyi tämän pakolliseksi tanssiksi kaudelle 2008–09.

Pariluistelun kaksoisvoitto Venäjälle

Pariluistelussa kolmen kärki oli omaa luokkaansa. Venäjän Anastasia Mishina ja Aleksadr Galliamov vei voiton pistein 210,18. Pari on junioreiden maailmanmestari.

– Olemme tyytyväisiä, että teimme lähes täydellisen ohjelman, vain hyppyjen alastulossa oli pientä epäpuhtautta. Tämä oli kauden ensimmäinen kilpailumme ja olimme hyvin yllättyneitä siitä, että Challenger -sarjan kisassa oli näin paljon yleisöä. Kauden päätavoitteemme on näyttää, ettemme ole enää junioreita vaan pystymme kilpailemaan seniorisarjassa, kertoi Mishina.

Toiseksi sijoittui, Venäjää edustava, suomalaissyntyinen ja maamme väreissä yksinluistelijana kilpaillut Alisa Efimova parinsa Alexander Korovinin kanssa. Pari oli tyytyväinen kokonaisuuteen ja pisteisiinsä 194,28, vaikka viimeinen nosto epäonnistui hieman.

– Oli kivaa, kun oli tuttu halli ja ympäristö, kodikas tunnelma kannatteli suoritustamme, Efimova iloitsi.Kanadan Liubov Ilyushechkina-Charlie Bilodeau kisasivat parina ensimmäisissä kansainvälisissä kisoissaan. He tempaisivat yleisön mukaan tunnelmallisella ja intensiivisellä esittämisellään ja elementeillään.  Pari oli vapaaohjelman toinen ja kokonaiskisan kolmas yhteistuloksella 193,58. 

Kilpailu jatkuu lauantaina miesten vapaaohjemalla ja muodostelmaluistelun lyhytohjelmakilpailulla.

Info: https://www.finlandiatrophy.com/fi/
Kilpailun aikataulu, luistelujärjestykset ja tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/CSFIN2019/index.htm 


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024