Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Marigold IceUnity muodostelman ykkönen

Hallitseva maailmanmestari, Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity, voitti Finlandia Trophy Espoon muodostelmaluistelun lyhytohjelmakilpailun pistein 80,76.

Joukkue luisteli pehmeästi ja esitti kauden avauskisassa kantaaottavan ohjelman muodostelmaluistelun olympiahaaveista.

Joukkueen uusi lyhytohjelma kantaa nimeä #whynot.

-Ihan loistavat fiilikset. Saimme tehtyä hyvän rutiinisuorituksen ja on hienoa, että se riitti tällaisiin pisteisiin, iloitsi joukkueen kapteeni Camilla Sundgren.
-Olemme tehneet paljon toistoja ja keskittyneet oikean fiiliksen välittämiseen yleisölle. Rakastamme uutta lyhytohjelmaamme, ja sen teema on sydäntämme lähellä, sillä meidän kaikkien unelma on päästä olympialaisiin.

Kaksinkertainen muodostelmaluistelun maailmanmestari, Venäjän Paradise, luisteli kilpailussa toiseksi pistein 79,27. Joukkue luotti ohjelmavalinnassaan tuttuun klassiseen tyylinsä ja luisteli Chopinin Nocturnen C-molliin.

-Odotimme kovasti kauden ensimmäistä kilpailua ja tunnelma jäällä oli upea. Pidämme kovasti kauniista lyhytohjelmastamme, kommentoi joukkueen kapteeni Anna Shkurdai.

Helsingfors Skridskoklubbin Team Uniquen räväkkä katutanssihenkinen lyhytohjelma villitsi espoolaisyleisön. Joukkue saavutti vauhdikkaalla Muzic makez me -ohjelmallaan pisteet 73,64 ja sijoittui kolmanneksi.

-Ohjelmaa oli ihan mieletöntä luistella. Ei ehkä paras suorituksemme, sillä pivottavaan blokkiin sattui pieni virhe. Olemme kuitenkin tyytyväisiä suoritukseemme, analysoi Team Uniquen kapteeni Iines Saalasti.

Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes sijoittui kovatasoisessa kilpailussa neljänneksi. Joukkue luisteli modernin version Edith Piafin Hymne À L´amourista. Naisellinen ohjelma keräsi pisteitä 70,44.

Neljäs suomalaisjoukkue, Espoo Synchronized Skatersin Lumineers oli tiukassa kilpailussa seitsemäs.

Muodostelmaluistelu on kuulunut Finlandia Trophy Espoon ohjelmistoon jo muutaman vuoden ajan. Muodostelmajoukkueet kilpailevat vain lyhytohjelmalla, sillä muodostelmaluistelussa kilpailukausi on vasta hyvin varhaisessa vaiheessa.

Tulokset:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1819/FTSYS2018/CAT001RS.HTM


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024