Uutiset

Menestystä Mentor Toruń Cupissa

Linnea Ceder saavutti uransa ensimmäisen aikuisten sarjan kansainvälisen mitalisijansa Puolassa päättyneessä Mentor Toruń Cupissa.

Ceder sijoittui kilpailussa kolmanneksi uusin ennätyspistein 146,81. Suomalaismenestystä täydensi Laura Karhunen, joka sijoittui kokonaiskilpailussa neljänneksi pistein 141,42. Molemmat luistelijat edustavat Espoon Jäätaitureita ja kilpailevat ensimmäistä kauttaan seniorisarjassa.

Sekä Cederille että Karhuselle kilpailu kokonaisuudessaan oli positiivinen onnistuminen. Vielä lyhytohjelmassa Karhunen oli mainiolla ohjelmallaan Cederiä edellä. Suomalaiset sijoittuivat osiossa peräkanaa kolmanneksi ja neljänneksi. Vapaaohjelmassa 16-vuotias Ceder intoutui kuitenkin teknisesti uransa parhaaseen suoritukseen ollen osiossa toinen. Lennokkaalla liu´lla ja ilmavilla kolmoishypyillä tuomariston hurmannut maajoukkueluistelija oli kilpailun jälkeen iloisissa tunnelmissa: kauden ennätys parani kertaheitolla lähes 12 pistettä. Karhunen onnistui hänkin vapaaohjelmassaan, joskin pari pientä virhettä pudottivat hänet osion neljänneksi ja mitalisijojen ulkopuolelle.

Kansainvälinen mitali maistui Cederille makealta, sillä alkukausi oli täynnä vaikeuksia. Selkävamma piti luistelijan pois jäältä koko syksyn. Selkävaivoista kärsi syksyn mittaan myös seuratoveri Karhunen, jolle onnistuminen tuntui lähes yhtä suurelta voitolta.

-Mitali tuntuu todella hyvältä. Olen pystynyt loukkaantumisen jälkeen harjoittelemaan hyvin, jonka lisäksi tekemiseeni on tullut uutta intoa ja tehoa, Ceder iloitsi.

Naisten sarjan voitti Italian Marina Piredda pistein 158,67. Italialainen oli molempien päivien ykkönen. Toiseksi sijoittui kokenut MM- ja olympiakävijä Brasilian Isadora Williams, joka joutui taipumaan Cederille vapaaohjelmaosiossa.

Juniorisarjassa Oulun Luistelukerhon Selma Välitalo onnistui hänkin ja nappasi kilpailussa toisen sijan. Välitalo oli molemmissa osioissa toinen ja keräsi yhteispisteet 128,82.

Tulokset

http://www.mentorcup.pl/results/mtc-2019

 

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024