Uutiset

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailu 7.-8.11.

Kotimaiset muodostelmaluisteluhuiput aloittavat kilpailukautensa viikonloppuna Tampereella ensimmäisessä SM-valintakilpailussa. Joukkueet SM-seniori, -juniori ja -noviisisarjoissa tavoittelevat paikkaa SM-kilpailuihin, jotka käydään helmikuun lopulla Helsingissä.

Koronapandemiasta johtuen tämän kauden kotimaisilla SM-valintakilpailulla ja SM-kilpailulla on aikaisempia kausia merkittävämpi rooli seniorisarjan joukkueille. Loppukauden MM-valinnat perustuvat ainoastaan kotimaassa saavutettuihin pistetuloksiin. Myös juniorisarjan MM-valinnat tehdään ainoastaan kotimaisiin valintakilpailuihin perustuen. Mahdollisten syksyn ja talven kansainvälisten kilpailujen pistetuloksia ei siten huomioida valinnoissa lainkaan.

– Emme voi velvoittaa joukkueita osallistumaan kansainvälisiin kilpailuihin tautitilanteesta johtuen, joten priorisoimme tällä kaudella kotimaassa järjestettäviä kilpailuja. Näin tilanne on kaikille joukkueille tasapuolinen ja reilu. Toivomme tietenkin, että keväälle suunnitellut MM-kilpailut toteutuvat. Tiedän että joukkueet valmistautuvat täydellä teholla niitä kohden, kuten aina ennenkin, Suomen Taitoluisteluliiton valmennuspäällikkö ja muodostelmaluistelun lajiryhmän puheenjohtaja Satu Niittynen sanoo.

Muodostelmaluistelun senioreiden MM-kilpailut on merkitty pidettäväksi huhtikuussa Zagrebissa. Junioreiden maaliskuisille MM-kilpailuille ei ole vielä löydetty järjestäjää. Suomella on kaksi edustuspaikkaa molempiin kilpailuihin.

Kansainväliset fanit odottavat suomalaisten kauden aloitusta

Kotimaisen muodostelmaluisteluväen ohella myös kansainvälisten fanien joukossa suomalaisten kilpailukauden aloitusta on jo ehditty odotella. Joka sarjassa maailman kärkeen kuuluvien suomalaisjoukkueiden ohjelmien julkista esittelyä odotetaan vuosittain kilpailijamaissa nälkäisinä. Suomen Taitoluisteluliiton suoratoistolähetyksellä onkin odotettavissa ennätysmäärä katsojia.

Seniorisarjassa kohtaavat tutut helsinkiläisnimet: hallitseva Suomen mestari Helsinki Rockettes, Team Unique sekä Marigold IceUnity. Neljäs seniorijoukkue, espoolainen Lumineers, on joutunut vetäytymään kilpailusta koronatartunnan aiheuttaman karanteenin vuoksi. Junioreissa hallitsevan maailmanmestarin Team Fintasticin lisäksi Dream Edges, Musketeers, Team Mystique ja Valley Bay Synchro ovat viime kauden SM-kisojen viisi parasta joukkuetta, mutta uusi kausi voi tuoda yllätyksiä mukanaan. SM-noviiseissa viime kauden mestariksi kruunattiin Finettes, mutta takaa löytyy tasainen joukko taitavia joukkueita.

Viikonlopun aikana Hakametsän jäällä taituroi lähes 600 urheilijaa. Järjestävä seura, Tappara Taitoluistelu, tekee kaikkensa urheilijoiden sekä yleisön turvallisuuden takaamiseksi ja koronapandemian leviämisen estämiseksi.

Toinen SM-valintakilpailu käydään Helsingissä 12.–13.12.2020 ja SM-kilpailut niin ikään Helsingissä 27.–28.2.2021. Sääntöjen mukaan SM-kilpailuihin osallistuvien seniorijoukkueiden maksimimäärä on 10, joten kaikki kotimaiset joukkueet saavuttavat paikan SM-kilpailuun. SM-juniori ja -noviisisarjoissa paikkoja SM-kisoihin on tarjolla kummassakin 12.

SM-valintakilpailua voi seurata Suomen Taitoluisteluliiton suoratoistokanavalta www.skatingfinland.fi/live

Aikataulut, tulokset ja muu kisainfo http://taitoluistelu.tappara.fi/taitoluistelu/kilpailut/ml1sm2020.htmlTaitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024