Uutiset

Linnea Ceder luisteli ennätykseen Venäjällä

Linnea Ceder avasi viikonvaihteessa kansainvälisen kilpailukautensa todella lupaavasti Venäjän Tšeljabinskissa. Hän sijoittui junioreiden Grand Prix -kilpailussa kahdeksanneksi pistein 145,66. Pisteet ovat 17-vuotiaan keravalaisen uusi juniorisarjan ennätys ja hyvin lähellä myös Cederin naisten sarjan ennätystä.

– Sekä lyhyt- että vapaaohjelmaan ohjelmaan mahtui virheitäkin, mutta kokonaisuutena hyvä kauden startti, Ceder summasi Tšeljabinskin kilpailun.

Vapaaohjelman alkuun suunnitellussa kolmoishyppyjen yhdistelmässä toinen hypyistä, tulppi, jäi vain kahteen kierrokseen. Myös yhdistelmää seuranneissa kolmoislutzissa ja -flipissä oli haparointia.

– Loppuohjelman elementeissä, hypyissä ja erityisesti pirueteissa kuitenkin onnistuin, ja myös kokonaisuus pysyi hyvin kasassa alun epäonnistumista huolimatta.

Linnea Cederin seuraava kansainvälinen kilpailu on lokakuussa Budapestissä, Unkarissa. Silloin hän kilpailee naisten sarjassa.

Junioreiden Grand Prix-sarjassa esittäytyy tällä kaudella useita hyvin nuoria mutta erittäin taitavia venäläistyttöjä. Yksi heistä on neloishypyn taitava Kamila Valieva. 13-vuotias Valieva voitti täysin ylivoimaisesti Tšeljabinskin GP-kilpailun pistein 221,95.

Venäjä luisteli kolmoisvoiton. Kakkosena oli 15-vuotias Kseniia Sinitsina, 204,25, ja kolmantena  samoin 15-vuotias Viktoria Vasilieva, 198,79.