Uutiset

Helsinki Grand Prix: Peltonen viidentenä, Lindfors kymmenentenä

Perjantaina alkaneen taitoluistelun Helsinki Grand Prix´n naisten lyhytohjelmakilpailussa nähtiin paljon rikkonaisia suorituksia. Lyhytohjelman voitti Venäjän hallitseva olympiavoittaja Alina Zagitova pistein 68,90. Zagitova, joka harjoituksissa on osoittanut suurta varmuutta, ei yltänyt tänään parhaimpaansa.

Virhe sattui, kun hyppy-yhdistelmän jälkimmäinen hyppy jäi kolmen sijasta yhteen kierrokseen. Tämä verotti teknisiä pisteitä reilusti. Alun virheen jälkeen Zagitova kuitenkin nakutti loput elementit laadukkaasti paikoilleen.

– Tajusin hyppy-yhdistelmän jälkeen, että minun on onnistuttava ohjelman muissa elementeissä, kertoi silminnähden pettynyt Zagitova.

Toiseksi luisteli Japanin Yuna Shiraiwa, joka lukeutui päivän onnistujiin. Hän luisteli vauhdikkaasti kauden parhaan lyhytohjelmansa pistein 63,77.

– Olen erityisen tyytyväinen siitä, että onnistuin ohjelman hyppy-yhdistelmässä, iloitsi Shiraiwa tuhansien japanilaisfanien edessä.

Lyhytohjelman jälkeen kolmantena on Belgian Loena Hendrickx pistein 63,17.

Suomen edustajille, Emmi Peltoselle ja Viveca Lindforsille, Helsinki Grand Prix on uran ensimmäinen GP-kilpailu. Lyhytohjelman jälkeen Peltonen on sijalla viisi ja Lindfors sijalla kymmenen.

Emmi Peltonen onnistui lyhytohjelmassaan kotiyleisön edessä ja keräsi pisteet 59,90. Pisteet jäivät vain hieman hänen aikaisemmista lyhytohjelman ennätyspisteistään 60,48.

– Oli ihanaa luistella ensimmäinen GP-kilpailu kotiyleisön edessä. Ohjelma meni hyvin, vaikka pieniä kauneusvirheitä tulikin, totesi Peltonen.

Peltosen pistepottia verotti askelsarjan jääminen totuttua alemmalle vaikeustasolle. Vapaaohjelmaan Peltonen lähtee kuitenkin päättäväisesti.

– Jos vaan luotan itseeni ja annan mennä, niin kaikki tulee siitä.

Viveca Lindfors keräsi lyhytohjelmastaan pisteet 52,95. Lindfors epäonnistui ohjelmansa arvokkaassa hyppy-yhdistelmässä, mutta taisteli alun epäonnistumisesta huolimatta ohjelmansa loppuun. Kauden parhaastaan Lindfors jäi reilusti.

– Minulle on itsestään selvää, että vaikka ensimmäinen elementti epäonnistuisikin, jatkan täysillä loppuun asti, sanoi Lindfors.

Naisten vapaaohjelmakilpailu käydään lauantaina klo 17.30 alkaen.

Italialaiset pariluistelun johdossa

Italialaiset Nicole Della Monica ja Matteo Guarise johtavat pariluistelua kauden parhaalla tuloksella pistein 68,18. Parin lyhytohjelma sujui tyylikkäästi Joe Cockerin Never Tear Us Apart –hittiin.

– Jostain syystä luistelumme ei ollut tänään parasta mahdollista. Olemme harjoitelleet viisi viikkoa täysillä ja olemme hyvässä kunnossa. Siksi meillä oli paineita onnistua. Huomenna luistelemme paremmin, kommentoi Nicole Della Monica.

Toiseksi luistelleet venäläiset ennakkosuosikit Natalia Zabiiako ja Alexander Enbert saivat pisteitä 67,59. Pisteitä verotti Enbertin kaatuminen ohjelman alussa. Pari sijoittui keväällä olympialaisissa seitsemänneksi ja EM-kilpailuissa kolmanneksi.

Hallitsevat nuorten maailmanmestarit 15-vuotias Daria Pavliuchenko ja 19-vuotias Denis Khodykin luistelivat kauden parhaat pisteensä 63,80. Venäläispari osallistui ensimmäiseen aikuisten GP-kilpailuun.

Kilpailussa oli mukana kahdeksan paria seitsemästä eri maasta. Suomalaisia ei ole mukana periluistelukilpailussa. Perjantai jatkuu vielä jäätanssin rytmitanssikilpailulla.

Tulokset http://www.isuresults.com/results/season1819/gpfin2018/SEG005.HTM


Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024
Liikunta- ja urheiluyhteisö vetoaa kuntapäättäjiin: liikkumisen, liikunnan ja urheilun tulevaisuus on turvattava  14.6.2024