Uutiset ja artikkelit

Olympiakomitean hallitusvaalit 21.11.2020

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa se rakentaa liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen.

Järjestön hallituksen muodostavat kesäolympialaisten jälkeisessä järjestön syyskokouksessa neljäksi vuodeksi valittu puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa ja kahdeksan hallituksen jäsentä sekä kaksi varajäsentä. Hallitukseen kuuluvista on aina kahden oltava aktiiviurheilija tai urheilijoita, joiden aktiiviuran päättymisestä on kulunut enintään kahdeksan vuotta. Urheilijavaliokunta tekee esityksen järjestön kokoukselle valittavista urheilijoiden edustajista. Hallitukseen kuuluu lisäksi äänioikeutettuna aina Kansainvälisen olympiakomitean suomalainen jäsen tai jäsenet.

Tänä syksynä on jälleen aika valita uusi hallitus Olympiakomitealle. Hallitusvaalit pidetään järjestön syyskokouksen yhteydessä 21.11.2020. Hallitusvaalia on valmistellut kevätkokouksessa valittu, jäsenistöä edustava ehdollepanotoimikunta.

Suomen Taitoluisteluliitto on asettanut puheenjohtajaehdokkaaksi Susanna Rahkamon.

Susanna Rahkamon ajatuksia voit lukea täältä https://www.skatingfinland.fi/henkilot/susanna-rahkamo-puhaltaa-poikki-nokittelun/

Kaikki ehdokkaat puheenjohtajavaalissa https://www.olympiakomitea.fi/2020/10/21/olympiakomitean-hallitusvaalit-puheenjohtaja-ja-hallitusehdokkaat-kaudelle-2021-2024/


Rahkamo Suomen Olympiakomitean ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi 21.11.2020
Koronavirus: muutoksia yli 20-vuotiaiden harrastamiseen joukkue- ja kontaktilajeissa 20.11.2020