Uutiset

Helsinki Rockettes viikonlopun ykkönen

Muodostelmaluistelun ja jäätanssin SM-seniorit kilpailivat viikonloppuna Helsingin jäähallissa Suomen Taitoluisteluliiton järjestämässä kauden päätöskilpailussa.

Muodostelmaluistelukilpailun ykkönen niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassa oli Helsinki Rockettes. Joukkue keräsi kokonaispisteet 226,07. Valmentaja Kaisa Arrateig iloitsi, että joukkue pääsi näyttämään osaamisensa vielä kerran ennen kauden päättymistä. SM-sarjan muodostelmaluistelujoukkueille marraskuussa järjestetty Tampereen SM-valintakilpailu jäi ainoaksi kilpailuksi ennen tätä viikonloppua.

– Olimme selkeästi viimeisen kisasuorituksen äärellä. Joukkueen tekemisessä oli paljon tunnetta siitä, että kausi on ollut rankka ja täynnä erilaista haastetta. Oli tärkeää päättää kausi johonkin.

– Meillä on huikea joukkue. Harmi tietysti, että MM-kisoja ei tänäkään vuonna pystytty järjestämään. Tämän kisan osoitus oli kuitenkin se, että teemme selkeästi oikeita asioita. Tästä on hyvä lähteä tulevaan kauteen, Arrateig sanoi.

Helsinki Rockettesin voitto oli selvä, sillä toiseksi tullut Team Unique hävisi voittajalle 10,11 pisteellä. Vaikka SM-mitaleista tai MM-edustuksista ei tällä kertaa kamppailtu, Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen piti Arrateigin tavoin tärkeänä sitä, että joukkue sai päättää kautensa kilpailun merkeissä.

– Ihanaa, että kisa järjestettiin. Suorituksemme oli ihan hyvä harkkasuoritus tällaiseen kauteen, jossa ohjelmakuntoa on pidetty yllä hieman eri tavoin kuin normaalisti, Penttinen sanoi.

Hallitseva MM-hopeamitalistijoukkue Marigold IceUnity sijoittui kilpailussa kolmanneksi pistein 209,13, Lumineers oli neljäs pistein 187,77.

Jäätanssi

Jäätanssissa koettiin hienoinen pettymys, kun kilpailun johdossa olleet Juulia Turkkila ja Matthias Versluis jättäytyivät kilpailusta ennen vapaatanssin alkua. Versluisin vanha selkävamma osoitti vihoittelun merkkejä.

– Selän kipuiltua aamuharjoituksessa päätimme, että on järkevää olla ottamatta riskejä ennen MM-kisoja. Minulla on ollut vastaava jumi alkusyksystä ja silloinkin käynti fyssarilla auttoi, Versluis sanoi.

– Meille oli tärkeää saada luistella rytmitanssi lauantaina. Olemme luottavaisia, että pääsemme valmistautumaan normaalisti kohti MM-kisoja. Takana on hyvä harjoitusjakso ja uskomme olevamme hyvässä kunnossa maaliskuussa, Turkkila lisäsi.

Suomen Taitoluisteluliitto nimeää joukkueen Tukholman MM-kilpailuihin sunnuntai-iltana.

Kilpailun toinen jäätanssipari Arina Klinovitskaya ja Jussiville Partanen pääsivät kisajäille Helsingissä ensimmäisen ja viimeisen kerran tällä kaudella. Vasta toista vuotta yhdessä luistellut pari keräsi ohjelmillaan 139,11 pistettä. Partanen luisteli aiemmin Cecilia Törnin parina. Klinovitskaya puolestaan siirtyi jäätanssijaksi yksinluistelu-uralta, jonka jälkeen hän ehti toimia hetken aikaa myös valmentajana.

Tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/2021/JTMLSMSen/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024