Uutiset

HSK:n hallitus on ilmoittanut purkavansa valmentajan vapautuksen työvelvoitteesta

Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseura HSK (Helsingfors Skridskoklubb rf/Helsingin Luistinklubi ry) on tiedottanut tänään, että valmentaja, joka on aiemmin saanut Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnalta rangaistuksen epäasiallisesta käytöksestä valmennuksessa, on palautettu tehtäväänsä 8. maaliskuuta. Tammikuussa kurinpitolautakunta antoi kyseiselle valmentajalle 12 kuukauden kilpailukiellon.

HSK:n hallitus on nyt ilmoittanut julkisuudessa purkavansa valmentajalle asetetun vapautuksen työntekovelvoitteesta. Käytännössä seura työnantajan roolissa antaa valmentajan jatkaa työtään normaalisti. Ratkaisu tuli liitolle täysin yllätyksenä, eikä seura ollut siitä etukäteen yhteydessä liittoon.

“Liiton suhtautuminen asian vakavuuteen ei ole muuttunut. Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta on käyttänyt tilanteessa ankarinta sen käytössä olevaa rangaistuslajia ja määrännyt valmentajalle 12 kuukauden kilpailukiellon. Nyt kun seuran tänä vuonna vaihtuneen hallituksen näkemys on muuttunut aiemmasta, meidän on harkittava jatkotoimenpiteitä seuran suhteen”, Suomen Taitoluisteluliiton hallituksen puheenjohtaja Laura Raitio toteaa.

Toimenpiteenä voi vakavimmillaan olla liiton sääntöjen mukaan seuran erottaminen liiton jäsenyydestä. 

“Samalla kun iloitsemme seuran luistelijoiden viimeaikaisesta menestyksestä, emme voi katsoa läpi sormien niiden nuorten kokemuksia, jotka ovat kokeneet epäasiallista käytöstä seuran valmentajien taholta. Keskeinen edellytyksemme kaikille jäsenseuroille – ja koko lajin oikeutus merkittävänä lasten ja nuorten urheiluharrastuksena – on se, että jokainen valmennuskerta on kaikille harrastajille turvallinen, iloa tuottava ja kannustava”, Raitio jatkaa.

Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 24.3.2020.


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024