Uutiset

Taitoluistelun MM-kilpailut alkavat keskiviikkona Ranskassa

Jenni Saarinen, Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luottavaisina MM-jäälle

Taitoluistelun maailmanmestaruuksista kilpaillaan kuluvalla viikolla Montpellier’ssa Ranskassa. Ensimmäisenä MM-jäällä on vuorossa naisten lyhytohjelmakilpailu, jossa on mukana Suomen Jenni Saarinen. Oberstdorfissa harjoittelevalle Saariselle MM-edustus aikuisten sarjassa on uran toinen. Hän sijoittui viime vuonna Tukholmassa järjestetyissä MM-kilpailuissa sijalle 24. Helmikuussa Saarinen ylsi Pekingin talviolympialaisissa aina finaaliin asti ja sijoittui 25:nneksi. 

Jenni Saarinen. Kuva Nina Kellokoski.

– Viimeistelyharjoitukset Oberstdorfissa ovat sujuneet hyvin. Tavoittelen sellaisia suorituksia, joihin voin olla itse tyytyväinen ja joihin on mielekästä lopettaa tämä kausi. Toki haluan saada omasta työstäni tulosta, sillä olen tehnyt töitä menestymisen eteen. Tulokset osoittavat sen, etten ole saanut kaikkea sitä osaamistani esille kilpailutilanteissa, Jenni Saarinen kertoo.  

Jäätanssijoille Juulia Turkkilalle ja Matthias Versluisille MM-edustus on uran kolmas. Viime vuonna heidän sijoituksensa Tukholmassa oli 21. Pekingin olympiajäällä jäätanssipari sijoittui 15:nneksi. Turkkila ja Versluis aloittavat kisaurakkansa Montpellier’ssa perjantaina rytmitanssikilpailulla. 

Juulia Turkkila-Matthias Versluis. Kuva Nina Kellokoski.

– Meillä oli kovat treeniviikot heti Pekingin kisojen jälkeen. Emme höllänneet yhtään vaan halusimme nostaa tasoamme paremmaksi. Olemme todella tyytyväisiä kuluneeseen harjoitusjaksoon, Juulia Turkkila kertoo.  

– Olemme keskittyneet erityisesti liikekielen laajuuteen ja syvempään nojaan. Suoritusvarmuutta ja tarkkuutta on parannettu entisestään. Toivottavasti nämä näkyvät myös katsojan silmissä, Matthias Versluis jatkaa.

Jäätanssipari tavoittelee MM-jäällä kahta onnistunutta suoritusta ja toivovat, että kova harjoittelujakso näkyy myös kilpailusuorituksessa.  

– Tottakai pyrimme myös sijoitusparannuksiin, Versluis toteaa.  

Suomen Taitoluisteluliiton valmennuspäälliköllä Satu Niittysellä on kovat odotukset MM-kilpailujen suhteen. Kauden aikana taitoluistelijoilla on ollut onnistumisia erityisesti Pekingin talviolympialaisissa.

– Uskon, että tämä kausi olisi mahdollista päättää sellaiseen nousujohteiseen ja onnistuneeseen MM-kilpailuun. Olen hyvin luottavainen, että meidän urheilijamme tekevät Ranskassa kauden parhaat suorituksensa. 

Kilpailussa ovat mukana kaikki muut taitoluistelun huippumaat Venäjää ja Valko-Venäjää lukuun ottamatta. Kansainvälinen luisteluliitto (ISU) sulki Venäjää ja Valko-Venäjää edustavat luistelijat ja toimitsijat pois kilpailutoiminnasta Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen takia. 

Naisten lyhytohjelmista selviää 24 parasta luistelijaa vapaaohjelmiin ja jäätanssissa rytmitanssin 20 parasta paria vapaatanssiin. Suomella ei ole edustusta pariluistelussa eikä miesten yksinluistelussa.

Taitoluistelun MM-kilpailujen aikataulu* ja televisiolähetykset

Keskiviikko 23.3. 
Klo 12.10–16.55 naisten lyhytohjelma (Yle TV2 klo 15.00) Jenni Saarinen
Klo 19.30–22.25 parien lyhytohjelma (Yle TV2 klo 22.30) 

Torstai 24.3. 
Klo 12.15–16.54 miesten lyhytohjelma (Yle TV2 klo 15.30)
Klo 19.22–22.44 parien vapaaohjelma (Yle TV2 klo 21.50)

Perjantai 25.3. 
Klo 12.00–16.57 jäätanssin rytmitanssi (Yle TV2 klo 18.00)  Juulia Turkkila-Matthias Versluis
Klo 19.00–22.55 naisten vapaaohjelma (Yle TV2 klo 23.20) (Jenni Saarinen)

Lauantai 26.3. 
Klo 11.55–15.50 miesten vapaaohjelma (Yle TV2 klo 15.50)
Klo 18.05–21.24 jäätanssin vapaatanssi (Yle TV2 klo 19.50) (Juulia Turkkila-Matthias Versluis)

Sunnuntai 27.3. 
Klo 15.30–18.00 loppunäytös (Yle TV2 klo 18.30) 

*Ajat Suomen aikaa.
Suorana YLE Areena


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024