Uutiset

Helsinki Grand Prix: Turkkila-Versluis kuudenneksi

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis onnistuivat ensimmäisessä Grand Prix -kilpailussaan ja luistelivat kuudennelle tilalle kymmenen huippuparin seurassa. Kovatasoisen kilpailun voittivat jo rytmitanssin jälkeen johdossa olleet Alexandra Stepanova ja Ivan Bukin Venäjältä.

Suomalaisparin vapaatanssi ei sujunut täysin suunnitelman mukaisesti, sillä Versluisille sattui heti ensimmäisessä elementissä, rinnakkaisissa twizzeleissä, pieni virhe. Siitä huolimatta pari saavutti erinomaiset pisteet, vapaatanssista 97,56 ja koko kilpailusta 160,62. Parin kaunis ja herkkä koreografia Mozartin pianokonserton tahtiin sujui tunteikkaasti ja kevyesti.

– Olin ehtinyt rentoutua vähän liikaakin lämmittelyn jälkeen omaa luisteluvuoroani odotellessa, mutta virheen jälkeen heräsin ja sain keskittymiseni takaisin, Versluis kertasi helpottuneena.

Virhe ei sotkenut Turkkilankaan suoritusta.

– Me teemme harjoituksissa paljon toistoja kokonaisista ohjelmista, siksi rutiini takasi hyvän keskittymisen kilpailutilanteessa, Turkkila kertasi tyytyväisenä.

Stepanova ja Bukin luistelivat uransa ensimmäiseen Grand Prix -voittoon pistein 200,09. Parin intensiivinen ja rohkea vapaaohjelma palkittiin 121,91 pisteellä.

– Olemme hyvin tyytyväisiä sekä tähän voittoon että suoritukseemme. Rakastamme tätä ohjelmaa, Bukin hehkutti.

Rytmitanssin kakkoset, Charlene Guignard – Marco Fabbri Italiasta, pitivät sijoituksensa lopputuloksissa ja luistelivat jo perättäisen Grand Prix hopeatilansa, vapaatanssissa sattuneesta kaatumisesta huolimatta. La La Land -elokuvan soundtrackin tahtiin luisteltu vapaatanssi sujui muuten virheittä.

– Olemme tyytyväisiä kakkostilaan sekä pisteisiimme, Fabbri kertoi. Pari kohensi vapaatanssinsa piste-ennätystä.

Lorraine McNamara ja Quinn Carpenter jäivät vapaatanssissa neljännelle tilalle, mutta onnistuivat pitämään lopputuloksissa kolmannen sijansa. Yhdysvaltalaispari menetti vapaatanssissa kaksi pistettä, sillä yksi nostoista ylitti aikarajan. Lähes 13 vuotta yhdessä luistelleet McNamara ja Carpenter saavuttivat uransa ensimmäisen Grand Prix -mitalisijan pistein 176,66.

– Olemme erittäin onnellisia tästä pronssista, McNamara iloitsi kilpailun jälkeen.

Helsinki Grand Prix huipentuu sunnuntaina miesten vapaaohjelmakilpailuun ja loppunäytökseen.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1819/gpfin2018/

 


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024