Uutiset

Team Fintastic ja Musketeers edustavat Suomea junioreiden MM-kilpailuissa

Muodostelmaluistelun SM-juniorijoukkueiden maailmanmestaruuskilpailujen edustuspaikat ratkottiin viikonloppuna Espoossa. Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus vahvisti Suomen joukkueen heti valintakilpailun päätyttyä.

Lyhytohjelmakilpailun jo voittanut Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic oli paras myös vapaaohjelmakilpailussa. Joukkue ansaitsi Brand New Soul –ohjelmallaan kokonaispisteet 196,02 ja lunasti kilpailun voitolla Team Finland 1 -joukkueen paikan junioreiden maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka järjestetään Innsbruckissa Itävallassa 17.–19.3.2022.

Valmentaja Milja Sarkkinen oli hyvillä mielin MM-kisapaikasta.

– Tämä oli ehdottomasti kauden paras vapaaohjelma ja joukkueella oli todella hyvä mieli kilpailla. Ohjelma eteni rauhallisesti ja keskityttiin yhteen asiaan kerrallaan. Ensi viikolla levätään ja sitten tehdään muutama korjaus ohjelmiin ennen SM- ja MM-kilpailuja.

Valintakilpailun toiseksi luisteli kokonaiskilpailussa Helsingin Luistelijoiden Musketeers energisellä vapaaohjelmallaanMagic Carpet yhteispistein 180,68. Joukkue lunasti niukalla piste-erolla Team Finland 2 -joukkueen paikan junioreiden maailmanmestaruuskilpailuihin.

– Lähdimme viikonlopun valintakisaan keskittymällä yhteen ohjelmaan kerrallaan. Meillä ei ollut mitään hävittävää ja olihan tämä viikonlopun tulos positiivinen yllätys kaiken kaikkiaan. Joukkueella on ollut hyvä draivi ja luistelijat ovat menneet hyvin eteenpäin. Toivottavasti pääsemme vielä osallistumaan Tissot Neuchâtel Trophyyn ennen SM-kilpailuja, valmentaja Anu Oksanen analysoi kilpailujen jälkeen. 

Kuvassa Team Musketeers. Kuva Antti Lehto.

Ennen MM-valintakilpailua Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique johti arvokilpailuvalintojen rankingia 5,53 pisteellä. Joukkue luisteli kokonaiskilpailun kolmanneksi vauhdikkaalla ohjelmallaan The Trickery Game kokonaispistein 177,70. Team Mystique jäi 0,57 pistettä MM-kilpailupaikasta. 

Neljänneksi sijoittui kokonaispistein 175,41 Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro ja viidenneksi Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior kokonaispistein 174,19.

Viikonloppuna Metro Areenalla järjestettiin myös kansallisten sarjojen toinen valintakilpailu. Koronarajoituksista johtuen kilpailussa olivat mukana ainoastaan minorit, noviisit ja juniorit. Sunnuntaina kilpailivat ensimmäisen lohkon joukkueet. Junioreiden kultaa voitti Porvoon Taitoluistelijoiden Altius pistein 51,51, noviisien ensimmäinen oli Riihimäen Jäätaitureiden Chicas del Amor pistein 64,50 ja minorit voitti Espoon Taitoluisteluklubin Rainbows pistein 37,92.

Tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/MLkans2lk/index.htm
Arvokilpailujen valintakriteerit https://www.stll.fi/maajoukkue/arvokilpailujen-valintakriteerit/muodostelmaluistelu/
Arvokilpailuvalintojen tilastot https://www.stll.fi/maajoukkue/seasonbest/ml-arvokilpailuvalintojen-tilastot/

Team Fintastic. Kuva Tero Wester.


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024