Uutiset

Sofia Sula 29:s nuorten MM-lyhytohjelmassa

Nuorten taitoluistelun MM-kilpailut jatkuivat Bulgarian Sofiassa perjantaina tyttöjen sarjan lyhytohjelmilla. Suomen Sofia Sula sijoittui kilpailussa 29:nneksi pistein 44,21.

Tämä tarkoitti sitä, että paikka vapaaohjelmaan eli 24 parhaan joukkoon jäi 15-vuotiaalta Sulalta saavuttamatta. Kilpailun johdossa on Venäjän Alexandra Trusova 72,03 pisteellä.

Ensimmäisiin nuorten MM-kilpailuihinsa osallistunut Sula napsautti kolmoisflip-yhdistelmänsä mainiosti kohdilleen. Laatupisteitä verottivat kuitenkin sekä soolokolmoislutzin että akselin alastulovirheet. Yksi kolmesta piruetista jäi lisäksi totuttua alhaisemmalle vaikeustasolle. Taitavana hyppääjänä pidetyn Sulan pienet huolimattomuusvirheet maksoivat tällä kertaa jatkopaikan, johon olisi tasaväkisessä kilpailussa tarvittu 1,67 pistettä enemmän.

-Tavoitteeni oli saavuttaa paikka vapaaohjelmaan. Parhaani yritin ja se tuotti tänään tämän tuloksen. Ensi vuonna sitten uudelleen, Sula lupasi.

Sofia Sula edustaa Leppävirran Taitoluistelijoita, mutta harjoittelee osan vuodesta Ranskassa entisen huippuluistelija Florent Amodion ohjauksessa. Sula kuuluu Suomen Taitoluisteluliiton maajoukkueeseen ja nousi MM-edustukseen Viveca Lindforsin vetäydyttyä kilpailusta keskittyäkseen aikuisten MM-kilpailuihin ja Emmi Peltosen jätettyä varapaikan käyttämättä. Sula osallistui nuorten GP-sarjaan ja sijoittui osakilpailussa parhaimmillaan kahdeksanneksi. Sula on kaksinkertainen junioreiden Suomen mestari.

 

Tulokset http://www.isuresults.com/results/season1718/wjc2018/index.htm

Kuva STLL/Marko Junttila


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024