Uutiset

Juulia Turkkila – Matthias Versluis johtaa Nizzassa

Suomelle olympiapaikan syyskuussa varmistanut jäätanssipari Juulia Turkkila – Matthias Versluis jatkaa vahvaa kilpailukauden alkua. Pari johtaa rytmitanssin jälkeen kansainvälistä kilpailua Nizzassa. Myös toinen Suomen pari Yuka Orihara – Juho Pirinen lähtee vapaatanssiin lupaavista asetelmista.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis keräsivät perjantain rytmitanssistaan komeat yhteispisteet 71,43, vaikka pistesaldoa vähensi liian pitkästä nostosta tullut pisteen vähennys. Tulos on lähellä parin ennätystä.

– Jälleen hyvä kokonaisuus meiltä pienestä vähennyksestä huolimatta, pari analysoi suorituksensa jälkeen.

– Ja meillä oli luistellessa keskenämme erittäin hyvä fiilis.

Nizzassa suomalaisriemua nosti se, että kilpailun toinen suomalaispari Yuka Orihara – Juho Pirinen jätti teknisesti erittäin varmassa suorituksessa hyvästit alkusyksyn pienelle hapuilulle funkia hyödyntävässä rytmitanssissaan. Pari on rytmitanssin jälkeen tuloslistalla neljäntenä pistein 62,84.

– Vahva suoritus meiltä. Meillä oli koko ohjelman läpi hyvä energia, pystyimme luistelemaan hyvin lähellä toisiamme ja hyvällä yhteistyöllä, pari iloitsi.

Suomen pareille Nizzassa luisteltava First Trophy Metropole Nice Cote d Azur on entuudestaan aiemmilta kausilta tuttu, ja suomalaiset ovat menestyneet kilpailussa hyvin.

– Lauantaina on vapaapäivä, joten pääsemme hyvin latautumaan vapaatanssiin. Ja ehkä vähän kaupunkiakin katselemaan.

Nizzan jäätanssikilpailussa toisena ovat Evgeniia Lopareva – Geoffrey Brissaud, 69,01, ja kolmantena Loicia Demougeot – Theo le Mercier, 66,84. Molemmat parit ovat Ranskasta.

Lauantaina käynnistyy naisten kilpailu, jossa Suomea edustavat Linnea Ceder ja Laura Karhunen.

Aiemmin tällä viikolla Nizzan kilpailussa olivat jäällä junioriluistelijat. Suomesta mukana oli kolme juniorityttöä. Suomalaista parhaiten sijoittui Minja Peltonen, joka oli viides pistein 130,83.  Mai Helske oli sijalla 12, 102,34, ja Oona Kesti luisteli sijalle 15, 87,22.

Tulokset


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024