Uutiset

Sunnuntain tulokset muodostelman SM-kisoista

Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes voitti muodostelmaluistelun seniorisarjan Suomen mestaruuden seitsemän vuoden tauon jälkeen sunnuntaina Turussa. Voitollaan se lunasti paikan MM-kotikisoihin huhtikuussa. Hallitseva maailmanmestari ja viime vuoden Suomen mestari Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity jäi toiseksi ja joutuu jännittämään vielä toisen MM-edustuspaikan kohtaloa.

Kolmanneksi tiukassa SM-kisassa tuli Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique, joka myös havittelee toista MM-edustuspaikkaa. Paikka ratkeaa viikon kuluttua Universiadeissa, joihin sekä Marigold IceUnity että Team Unique osallistuvat. Lähempänä on Marigold IceUnity, jolla on tällä hetkellä hallussaan kisapaikkaan oikeuttava season´s best -tulos 229,56 pistettä. Joukkue saavutti sen French Cupissa helmikuussa.,

Jo lyhytohjelmakilpailun voittanut Helsinki Rockettes keinui voitokkaasti myös vapaaohjelmansa Radioaallot ja kokosi pisteet 141,45. Yhteistuloksella 223,82 pistettä se voitti mestaruuden 3,17 pisteellä. Pronssille jääneen Team Uniquen erotti hopeasijasta 1,81 pistettä.

– Olemme seitsemän vuotta jahdanneet Suomen mestaruutta. Tämä on unelma, josta tuli totta. Joukkue uskalsi esiintyä ja lähteä viihdyttämään yleisöä. Näin kovassa seurassa SM-voitto on upea saavutus, Helsinki Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig hehkutti.

Marigold IceUnity sai vapaaohjelmastaan Transformers pisteet 140,34 ja kokonaispisteet 220,65. Team Unique luisteli vapaaohjelmastaan Insomnia pisteet 140,03 ja kokonaispisteet 218,84. Espoo Synchronized Skaters´n Lumineers oli neljäs kokonaispistein 197,97.

– Harmittaa, sillä tavoitteena oli voittaa ja varmistaa MM-kotikisapaikka. Meiltä on molempina päivinä jäänyt teknisiä vaatimustasoja saamatta, mihin ei ole varaa. Nyt on selvitettävä, mistä tasojen putoamiset johtuvat, totesi Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen.

Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen oli kilpailun jälkeen hyvällä mielellä, koska joukkueella on vielä mahdollisuus MM-kisapaikkaan.

– Me menetimme mahdollisuuden voittoon virheillä lyhytohjelmassa. Se kostautui kokonaistuloksissa, hän totesi.

Marigold IceUnity ja Team Unique matkustavat jo maanantaina Universiadeihin. Kilpailut järjestetään Krasnoyarskissa Siperiassa.

Dream Edges uusi Suomen mestaruuden

Kaarinan Dream Edges uusi Suomen mestaruutensa juniorisarjassa futuristisella vapaaohjelmallaan vuodesta 2119. Joukkue eteni ohjelmassaan vahvasti elementistä toiseen ja sai huippupisteet 110,24. Kokonaispisteet 187,44 kruunasivat mestaruuden.

– Tytöillä pysyivät hermot hienosti kasassa, vaikka oli kotikisat, ja he joutuivat ylimääräisen jäädytyksen vuoksi odottamaan 20 minuuttia, valmentaja Siiri Eskelinen kiitti.

Joukkue juhlii valmentajan mukaan yleensä lihapullilla, mutta nyt kun joukkue on voittanut kaikki kauden kotimaiset kilpailut, he menevät hampurilaisravintolan kautta juhlimaan erään luistelijan kotiin.

Siiri Eskelinen on äärimmäisen tyytyväinen joukkueensa saavutukseen. Valmennusmetodi, jossa valmentaja vaatii paljon ja ”piiskaa” luistelijoitaan, on huumorilla höystettynä onnistunut.

HTK:n Team Fintastic vei junioreiden hopean kokonaispistein 179,37.  Vapaaohjelmaan, jossa joukkue sijoittui neljänneksi, tuli kaksi vähennystä.

Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro nousi hienosti pronssille onnistuneella vapaaohjelmallaan. Uudella piste-ennätyksellään 177,52 se ohitti kokonaistuloksissa neljänneksi jääneen HL:n Musketeersin.

Kaikki tulokset TÄÄLTÄ

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024