Uutiset

Emmi Peltonen neljäntenä Kazakstanissa; Virtanen sijalla yhdeksän

Emmi Peltonen neljäntenä Kazakstanissa

Emmi Peltonen avasi kilpailukautensa Kazakstanissa käytävässä Denis Ten Memorial Challenge -kilpailussa sijoittuen lyhytohjelmakilpailun neljänneksi. Herkkään Like a River Runs -kappaleeseen luisteltu ohjelma toi 53,71 pistettä.

Peltonen aloitti ohjelmansa näyttävällä kolmoislutzilla, joka kuitenkin karkasi niin korkeaksi, että yhdistelmäksi tarkoitettu hyppy sai peräänsä ainoastaan yhteen kierrokseen jääneen tulpin. Tämä rokotti pistesaalista runsaasti. Kaksoisaxel ja kolmoisritti sen sijaan sujuivat vaivatta ritin pientä alastulovirhettä lukuun ottamatta.

– Tuntui ihanalta luistella pitkästä aikaa kilpajäällä. Areena täällä on tosi kaunis ja nautin luistelusta todella. Toki pitkän tauon jälkeen tämä kilpailu on vielä hieman harjoittelua, mutta jostain on aloitettava, Peltonen kertoi.

Valko-Venäjän Viktoriia Safonova lähtee huomiseen vapaaohjelmakilpailuun kärkipaikalta pistein 66,14.

Virtanen miesten kilpailun yhdeksäntenä

Suomen Valtter Virtanen on lyhytohjelmakilpailun jälkeen yhdeksäntenä 64,39 pisteellä. Varman suorituksen luistellut Virtanen hyppäsi ohjelmassaan kolmoistulppi-kolmoistulpin, kaksoisaxelin sekä kolmoislutzin, joka jäi kierroksiltaan hieman vajaaksi. Pirueteissa nähtiin tuttuun tapaan laatua sekä vaikeutta. Luistelutaitoa ja esittämistä arvioivista komponenttipisteistä Virtanen saavutti uudet ennätyspisteensä 34,05.

– Ohjelma oli hyvä ja laadukas lutzin alastulon huolimattomuusvirhettä lukuun ottamatta. Vapaaohjelmassa tavoitteenani on saavuttaa MM-kilpailuihin vaadittava teknisten pisteiden raja. Olisi myös hienoa, jos saisi taas 200 pisteen rajan rikki kokonaispisteissä, Virtanen summasi.

Lääkärinäkin tunnettu Virtanen on kisareissussa Nur-Sultanissa yhdessä valmentajana toimivan vaimonsa Alina Mayer-Virtasen sekä parin yhdeksänkuukautisen tyttären kanssa.

– Täytyy sanoa, että kisapäivät menevät nykyään huomattavasti nopeammin, kun on lapsi mukana viihdytettävänä. Kun itse olin jäällä ja Alina jään reunalla, toimi Emmin valmentaja Sirkka Kaipio lapsenvahtina, Virtanen kertoi nauraen.

Miesten kilpailua johtaa Venäjän Petr Gumennik 91,84 pisteellä. Miesten vapaaohjelmakilpailu luistellaan lauantaina 30.10.2021.

Tulokset: https://turnir.fdt.kz/data/281021/CS/index.htm

Kuvassa: Emmi Peltonen
Kuva: Nina Kellokoski


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024