Porissa jaettiin viikonloppuna taitoluistelun Suomen mestaruudet ja EM-kilpailupaikat

Taitoluistelun Suomen mestaruuskilpailut käytiin viikonloppuna 17–19.12.2021 Isomäki Areenalla Porissa. Mestaruuksien lisäksi Suomen kärkiluistelijat antoivat viimeiset näytöt tammikuussa Tallinnassa kilpailtaviin taitoluistelun EM-kilpailuihin. Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus vahvisti Suomen joukkueen heti SM-kilpailun päätyttyä.

Turkkila ja Versluis jälleen uuteen ennätykseen

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ottivat odotetusti jäätanssin Suomen mestaruuden. Kokonaispisteet 197,71 ovat heidän henkilökohtainen piste-ennätyksensä.

– Nyt tuntuu tosi hyvältä ja suoritus oli erinomainen. Voimme olla ylpeitä tekemästämme, Turkkila kertoi vapaatanssin jälkeen.

– Teimme kaksi onnistunutta suoritusta itsevarmasti. Vapaaohjelma on täysin meidän tyylinen, joten ei tarvinnut muuta kuin luottaa siihen, mitä olemme tehneet harjoituksissa ja tehdä samalla tavalla kilpailussa, Versluis jatkoi.

Suomen mestaruushopeaa saivat Yuka Orihara ja Juho Pirinen pistein 176,32. Kilpailuun osallistui kaksi paria.

Yuka Orihara-Juho Pirinen ja Juulia Turkkila-Matthias Versluis

Jenni Saarinen Suomen mestaruuteen

Naisten tasaistakin tasaisemmassa vapaaohjelmakilpailussa nähtiin tänään herkkää ja tunteikasta luistelua. Jenni Saarinen kruunattiin Suomen mestariksi kokonaispistein 179,13. Vapaaohjelman muutama hyppyelementti ei onnistunut suunnitellusti, ja Saarinen oli vasta vapaaohjelman neljäs. Vakuuttavan lyhytohjelman ansioista hänen kokonaispisteensä riittivät kuitenkin Suomen mestaruuteen.

– Nyt tuntuu ihan mahtavalta, sillä tämä päivä oli taistelua. Neljä minuuttia on pitkä aika, mutta olin päättänyt, että mennään elementti kerrallaan, Saarinen kertoi iloisena.

Loukkaantumisesta viime kaudella ja koko alkusyksyn kärsinyt Espoon Jäätaitureita edustava Linnea Ceder onnistui vapaaohjelmassaan hienosti. Eteerinen ja kaunis ohjelma eteni sujuvasti elementistä toiseen, ja hän saavutti kauden ennätyspisteensä 171,17. Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Emmi Peltonen sijoittui kolmanneksi kokonaispistein 168,75.

Linnea Ceder, Jenni Saarinen, Emmi Peltonen

Valtter Virtanen Suomen mestaruuteen ennätyspistein

Peurunka Skating Academy Laukaan Valtter Virtasen suorituksesta huokui rauhallisuus ja vahva tulkinta. Virtanen yritti rohkeasti tehdä ohjelman alussa neloishyppyä, mutta epäonnistui sen alastulossa. Tänään kuudennen miesten Suomen mestaruuden voittanut 34-vuotias Virtanen iloitsi erityisesti uusista ennätyspisteistään 195,33.

– Ohjelma oli kokonaisuudessaan aika siisti ja helppo luistella. Huomaa, että syksyllä on tehty ihan mahdottomasti töitä. Läpimenoja on takana monta kymmentä ellei satoja. Fysiikka on kunnossa. Oli helppo ja rento fiilis, kun ei tarvinnut säästellä, Virtanen kertoi mestaruuden ratkettua.

Toiseksi tullut Kotkan Taitoluistelun Makar Suntsev aloitti vapaaohjelman hyvällä energialla ja vahvalla esittämisellä. Hypyt napsahtelivat kohdalleen, mutta ohjelmaan sisältyi muutamia helpotuksia. Hän saavutti vapaaohjelmallaan uudet ennätyspisteensä 127,19 ja kilpailun kokonaispisteet 185,09. Kolmanneksi sijoittui Helsingin Taitoluisteluakatemian Jan Ollikainen pistein 156,46.

Makar Suntsev, Valtter Virtanen, Jan Ollikainen

Pariluistelijoille EM-paikka

Ensimmäistä yhteistä kauttaan luistelevien Porvoon Taitoluistelijoiden Milania Väänäsen ja Mikhail Akulovin ura on edennyt nousujohteisesti. Pari saavutti loppusyksystä EM-kilpailuihin tarvittavat tekniset pisteet.

– Vähän vielä muutimme harjoituksissa ohjelmaa ja helpotimme sitä. Kokonaissuorituksen osalta elementtien pitäisi olla vielä puhtaampia. Olemme kuitenkin aika tyytyväisiä luisteluumme ja siihen, miten saimme tuotua ohjelmaa esiin, Milania Väänänen kommentoi suorituksen jälkeen.

Milania Väänänen, Mikhail Akulov

Suomen edustajat Tallinnan EM-kilpailuihin

Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus vahvisti Suomen joukkueen Tallinnassa 12.–16.1.2022 käytäviin taitoluistelun EM-kilpailuihin. Suomella on kaksi paikkaa naisten sarjassa sekä yksi paikka miesten sarjassa, pariluistelussa ja jäätanssissa.

Naiset: Jenni Saarinen, Emmi Peltonen (varalla Oona Ounasvuori, Linnea Ceder)
Miehet: Valtter Virtanen (varalla Makar Suntsev)
Jäätanssi: Juulia Turkkila ja Matthias Versluis (varalla Yuka Orihara ja Juho Pirinen)
Pariluistelu: Milania Väänänen ja Mikhail Akulov

Juniorijäätanssi

Juniorijäätanssissa oli mukana kolme paria, jotka edustavat kaikki Helsingin Luistelijoita. Ensimmäistä kauttaan yhdessä luistelevat Daniela Ivanitskiy ja David Goldshteyn onnistuivat erinomaisesti viikonlopun kilpailussa tekemällä oman piste-ennätyksensä voittaen junioreiden Suomen mestaruuden pistein 108,12.

Toisen sijan ottivat Emma Aalto ja Lucas Tiilikainen pistein 94,47 ja kolmannen Hilda Taylor ja Urho Reina pistein 88,88.

Emma Aalto-Lucas Tiilikainen, Daniela Ivanitskiy-David Goldshteyn, Hilda Taylor-Urho Reina