Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: pariluistelun vapaaohjelma

Suomen uunituore pariluistelupari Milania Väänänen – Mikhail Akulov ylitti Finlandia Trophy Espoon vapaaohjelmakilpailussa EM-kilpailuihin vaadittavat teknisten pisteiden rajat. Vasta ensimmäisessä yhteisessä kilpailussaan luistellut pari saavutti vapaaohjelmastaan 82,72 pistettä ja koko kilpailusta pisteet 120,73, jotka veivät heidät sijalle 14.

Queenin tahtiin vapaaohjelmansa luistelleet 17-vuotias Väänänen ja 29-vuotias Akulov aloittivat yhteistyönsä vasta viime kesäkuussa. Pari harjoittelee Permissä Venäjällä, jossa heitä valmentaa Pavel Sliusarenko. Ensiesiintyminen kisajäillä toi positiivisen kokemuksen urheilijoille, mutta myös yleisölle.  

– Vapaaohjelmaan osui pikkuvirheitä, jotka tietysti harmittavat aina, kun on tehty kovasti töitä. Ensimmäiseksi kilpailuksi tämä oli kuitenkin hyvä suoritus. Tavoitteenamme oli rikkoa EM-kilpailujen tekniset pisterajat ja onnistuimme siinä vapaaohjelmassa. Nyt jatkamme harjoittelua ja yritämme osallistua mahdollisimman moniin kilpailuihin sekä saavuttaa myös lyhytohjelman teknisten pisteiden raja, pari kertoi.

Parien kilpailun voittoon nousivat lyhytohjelmien jälkeen toisena olleet Venäjän Anastasia Mishina – Aleksandr Galliamov 227,13 pisteellä. Hallitsevien maailmanmestareiden tunteikas vapaaohjelma oli ylistys nuoruudelle. Parin legendaarinen valmentaja Tamara Moskvina kuvaili vapaaohjelman kertovan rakkaudesta sekä yhteen kasvamisesta.

– Lyhytohjelmassa emme onnistuneet niin hyvin kuin toivoimme, joten tavoitteemme tälle päivälle oli luistella puhdas ohjelma. Onnistuimme tässä, joten olemme tosi iloisia. Nyt pidämme pienen kilpailutauon ja kehitämme ohjelman koreografiaa, pari iloitsi.

Toiseksi luistelivat Venäjän Evgenia Tarasova ja Vladimir Morozov 213,72 pisteellä. Lyhytohjelmien jälkeen kilpailua johtaneen parin vapaohjelman alkuun osui epäonnea, kun kolmoistulppi sekä heittokolmoisflippi päättyivät kaatumiseen.

– Vapaaohjelmasta jäi kahtiajakoiset tunnelmat. Ohjelman alussa teimme kaksi virhettä peräkkäisissä elementeissä, mutta ohjelman loppuosaan saimme kerättyä itsemme ja tehtyä hyvän suorituksen. Kokonaisuudessaan luistelu tuntui helpolta ja sujuvalta, pari sanoi.

Kolmannelle sijalle nousivat 193,00 pisteellä lyhytohjelmien jälkeen vasta kuudennella sijalla olleet Yhdysvaltojen Ashley Cain-Gribble – Timothy LeDuc.

Kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo jatkuu perjantaina miesten vapaaohjelmakilpailulla, jossa Suomea edustavat Valtter Virtanen ja Makar Suntsev.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/CSFIN2021/index.htm

Kuvassa. Milania Väänänen ja Mikhail Akulov
Kuva: Antti Lehto


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024