Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: jäätanssin rytmitanssin tuloksia

Finlandia Trophy Espoon kolmas kilpailupäivä alkoi jäätanssin rytmitanssilla. Suomelle kaksi viikkoa sitten olympiapaikan lunastaneet Juulia Turkkila ja Matthias Versluis esittivät upean rytmitanssin ansaiten ennätyspisteensä 71,92. Pari lähtee huomiseen vapaatanssiin sijalta kahdeksan.

– Esityksellisesti tämä oli meidän paras veto ikinä. Oli tosi kiva luistella kotiyleisön edessä.
Yleisöstä sai tosi paljon voimaa, ja pystyimme tekemään liikkeet entistä terävämmin. Huomiseen vapaatanssiin lähdemme hyvillä fiiliksillä näyttämään meidän parasta osaamistamme. Haluamme ottaa ilon irti jäällä, Turkkila ja Versluis kertoivat.

Suomen toinen pari Yuka Orihara ja Juho Pirinen lähtee vapaatanssiin sijalta 13 pistein 61,18.

– Tämä oli meidän kolmas kilpailumme tällä kaudella, ja ehdottomasti paras tähän mennessä. Meillä oli hyvä energia ja hauskaa. Ennen kilpailua oli tosi rentoutunut olo, eikä jännittänyt yhtään, Pirinen iloitsi funk-musiikkiin tehdyn rytmitanssin jälkeen.

Kilpailua johtaa rytmitanssin jälkeen nelinkertaiset MM-kultamitalistit ja olympiahopeaa saavuttaneet Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron pistein 85,58. Ranskalaiset eivät kilpailleet viime kaudella, joten olympiakauteen lähdettäessä heillä on ollut noin puolentoista vuoden tauko kilpakentiltä.

– Oli ihanaa kokea taas kilpailutunnelma. Sitä unohtaa kuinka stressaavaa kilpaileminen on, mutta rutiinit tulevat yllättävän nopeasti takaisin. Yleisö oli aivan uskomaton, Cizeron totesi.

Pari toi rytmitanssissaan jäälle waackingiä, joka on katutanssin muoto, ja vaatii hyvin yhtenäistä koordinaatiota nopeiden käsiliikkeiden vuoksi. Jäätanssin rytmitanssissa kuuluu kuluvalla kaudella olla vähintään kaksi erilaista rytmiä, jotka voivat olla street-tanssia (esimerkiksi hip hop, disco, swing, popping, funk), jazzia, reggaeta tai bluesia. Pakollisena tanssikuviona on suoritettava Midnight Blues.

– Olemme harjoitelleet paljon waacking-tekniikaa myös jään ulkopuolella sekä perehtyneet tanssin historiaan, Papadakis kertoi.

Toisena rytmitanssin jälkeen ovat viime kauden MM-neloset Yhdysvaltojen Madison Chock ja Evan Bates pistein 83,72. Kolmanneksi sijoittuivat Espanjan Sara Hurtado ja Kirill Khaliavin 74,79.

Tulokset:
http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/CSFIN2021/index.htm

Kuvassa Yuka Orihara-Juho Pirinen. Kuva Antti Lehto


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024