Uutiset

Taitoluistelun Pohjoismaiset mestaruudet Rovaniemellä 1.-4.2.

Taitoluistelun Pohjoismaiset mestaruudet luistellaan helmikuun 1.−4. päivänä Rovaniemen Lappi Areenalla. Suomen Taitoluisteluliiton, Rovaniemen Taitoluistelijoiden ja Santasportin yhteistyönä järjestämänä kilpailu kerää napapiirille luistelijoita Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista.

Kilpailun ollessa seniorisarjassa avoin myös muiden maiden luistelijoille, on mukana kilpailijoita lisäksi Virosta, Valko-Venäjältä ja Azerbaidžanista. Kaikkiaan kilpailussa on mukana n. 80 yksinluistelijaa seniori-, juniori- ja noviisi-sarjassa.

Suomen joukkueessa kilpailevat maamme kärkinimiin kuuluvat Viveca Lindfors, Jenni Saarinen, Valtter Virtanen ja Roman Galay. Lindfors, SM-kisojen hopeamitalisti, sijoittui juuri päättyneissä EM-kilpailuissa 14:nneksi. Suomen mestari Valtter Virtanen, joka luistelee nousujohteista kauttaan, nappasi Moskovan EM-jäällä puolestaan sijan 19. Kovin vastus naisten sarjaan tullee Ruotsista, kun olympialaisiin valmistautuva nuori Anita Östlund tulee testaamaan kisakuntoaan. Miesten sarjassa korkeimman piste-ennätyksen haltija on Ruotsin Alexander Majorov, EM-kisojen seitsemäs. Suomen olympiaedustajaksi valittu Emmi Peltonen ei ole mukana kilpailussa.

Rovaniemen Taitoluistelijoiden kilpailujärjestelyistä vastaava Laura Lauri iloitsee taitoluistelun pohjoismaisten huippujen saapumisesta paikkakunnalle.

– Rovaniemellä järjestetään vuosittain useiden lajien kansainvälisiä kilpailutapahtumia. On hienoa, että taitoluistelu on liittynyt mukaan tuohon joukkoon. Rovaniemen Taitoluistelijoille PM-kilpailut ovat tärkeä tapahtuma toiminnan kehittämisen ja lajinäkyvyyden kannalta.

Kilpailun live stream osoitteessa www.skatingfinland.fi/live

Kilpailuinfoa: https://www.stll.fi/luistelijalle/nordics-2018/

Aikataulu, osallistujat ja tulokset:  http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/Nordics2018/index.htm

Median akkreditoitumiset: https://www.stll.fi/luistelijalle/nordics-2018/media/

Facebook: TheNordics2018
IG: SkatingFinland


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024