Dream Edges neljäntenä juniorimuodostelman MM-kisoissa

Venäläisjoukkueet Crystal Ice Junior ja  Junost Junior ovat lyhytohjelmien jälkeen kaksoisjohdossa muodostelmajunioreiden MM-kilpailuissa Neuchâtelissa Sveitsissä. Aivan lähituntumassa ovat USA:n Skyliners ja Suomen Dream Edges.Fin 1, Dream Edges luisteli kevyesti ja varmasti lyhytohjelmansa, jolla se saavutti pisteet 75,71 ja lyhytohjelmien neljännen sijan. Tulosta pudotti pisteellä siirtymään osunut kaatuminen. Joukkue jäi kolmanneksi sijoittuneesta USA:n Skylinersista vain 0,08 pistettä. Kilpailua johtavasta Venäjän Crystal Ice Juniorista se on vain 3,73 pisteen päässä.

– Suoritus oli oikein hyvä, vaikka siinä ehkä olikin havaittavissa pientä varmistelua. Perusvarmaa tekemistä joka tapauksessa, ja joukkueella oli hyvä fiilis luistella. Komponentit jäivät alhaisemmiksi kuin kauden aiemmissa kisoissa, mutta saimme tekniset tasot läpi pivottavaa blokkia lukuun ottamatta, mikä jatkaa kauden hyvää sarjaa, totesi valmentaja Sini Lagercrantz joukkueen valmennustiimistä.

Suomen mestarit luistelivat lyhytohjelmansa ensimmäisessä luisteluryhmässä, sillä arvontaryhmä ja sen myötä luistelujärjestys perustuivat nyt sijoituksiin ISU World Ranking -tilastossa, joka ottaa huomioon kansainväliset tulokset kolmelta kaudelta. Viime vuonna ensimmäisen kerran MM-kilpailuissa edustanut ja yhden kansainvälisen kilpailun kaudessa luisteleva Dream Edges on tilastossa sijalla 15.

Joka kaudella MM-tasolla sekä useammassa kansainvälisissä kisassa menestynyt Team Fintastic on tilaston neljäs, mikä toi joukkueelle paikan lyhytohjelmien kuumassa ryhmässä.

Fin 2, Team Fintastic lähti ohjelmassaan vahvasti liikkeelle, mutta suoritusta rokottivat yllättäen kolme kaatumista, joista ensimmäinen pivottavassa blokissa ja kaksi muuta twissel-sarjassa. Joukkue on nyt kuudentena pistein 69,39.

– Tytöt lähtivät rohkeasti luistelemaan, mutta tänään jää oli vain liian liukas. MM-kilpailuissa jaetaan kuitenkin kummankin ohjelman omat mitalit, joten niistä lähdemme taistelemaan, painotti Team Fintasticin valmentaja Milja Sarkkinen.

Kilpailua johtava Crystal Ice Junior luisteli flamenconsa puhtaasti ja kokosi pisteet 79,44. Kahden edellisen vuoden maailmanmestari Junost Junior on toisena pistein 76,46. Myös sen suoritusta rasitti luistelijan kaatuminen twisseleissä. Viime vuoden hopeamitalisti Skyliners vei ohjelmansa läpi vähennyksittä ja sai pisteet 75,79.

MM-kilpailut jatkuvat lauantaina vapaaohjelmin kello 15.30 Suomen aikaa.