Uutiset

Juulia Turkkila – Matthias Versluis seitsemäntenä Ranskan GP:ssä

Jäätanssipari Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin ensikosketus Grand Prix -kilpajäähän Ranskan Grenoblessa alkoi epäonnisesti, kun Turkkila horjahti rytmitanssin alun twissel-sarjassa. Pari kuitenkin keräsi itseluottamuksensa nopeasti ja lähtee vapaatanssiin huipputason kilpailussa sijalta seitsemän.

Juulia Turkkilan virhe maksoi suomalaisparille paljon pisteissä. Tänä syksynä yli 70 pisteen rytmitansseja luistellut pari keräsi Grenoblessa suorituksestaan 64,62.

– Horjahdukseni toisessa twisselissä oli tosi harmillinen, ja sen jälkeen menomme kolmanteen twisseliin jäi tosi hiljaiseksi. Onneksi kuitenkin pääsimme tekemään loput elementit täysipainoisesti, ja kaikkemme annoimme, Juulia Turkkila pohti suorituksen jälkeen.

Suomalaisparin rytmitanssin kohokohtia olivat etenkin tyylikäs ja hallittu nosto sekä ohjelman päättänyt askelsarja.

Alkusyksystä Suomelle jäätanssin paikan Pekingin olympialaisiin hankkineet Juulia Turkkila ja Matthias Versluis jatkavat Ranskan GP-kilpailua erittäin motivoituneina.

– On totta kai mahtavaa päästä mukaan kilpailemaan näin kovalla kansainvälisellä tasolla, keräämään arvokasta kokemusta ja myös ihan näyttäytymään, kaksikko sanoo.

Ranskan GP:ssä kilpailee 10 sinne kutsuttua jäätanssiparia. Rytmitanssin ylivoimainen ykkönen oli odotetusti Ranskan nelinkertainen maailmanmestaripari Gabriella Papadakis – Guillaume Cizeron pistein 89,08. Kilpailussa kakkosena ovat kanadalaiset hallitsevat MM-pronssimitalistit Piper Gilles ja Paul Poirier, 81,35, ja kolmantena pistein 79,89 Venäjän pari Alexandra Stepanova – Ivan Bukin.

Ranskan GP-kilpailu jatkuu lauantaina. Jäätanssin vapaatanssi alkaa klo 16.10 Suomen aikaa, Suomen pari kilpailee klo 16.40.

Tulokset


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024