Uutiset

Helsinki Rockettes voitti muodostelmaluistelun Suomen mestaruuden Tampereella

Muodostelmaluistelun Suomen mestaruudet ratkottiin viikonvaihteessa Hakametsän jäähallissa Tampereella. Helsingin Taitoluisteluklubia edustava Helsinki Rockettes luisteli Suomen mestariksi pistein 229,04, toiseksi sijoittui Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity pistein 226,93 ja kolmanneksi vasta ensimmäistä kauttaan luisteleva Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges. Suomenmestaruusmitalien lisäksi Tampereella kilpailtiin myös edustuspaikoista Kanadassa 7.–9. huhtikuuta järjestettäviin MM-kilpailuihin. 

Muodostelmaluistelun Suomen mestaruus oli Helsinki Rockettesille järjestyksessään 12:s. Voitollaan joukkue lunasti suoraan paikan (Team Finland 1) Kanadassa järjestettäviin MM-kilpailuihin. Kauden parhaat kokonaispisteensä 229,04 luistelleen Helsinki Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig iloitsi joukkueensa menestyksestä, vaikka kertoikin jännittäneensä teknohenkisen Digital Twin -vapaaohjelman aikana. 

– Tänään alkoi jännittää tosissaan vapaaohjelman aikana, kun joukkueelle tuli kaatuminen twisselelementissä. Muutoin meillä oli tunnollisesti suoritettuja elementtejä ja jokainen luistelija varmasti tiesi sen, ettei muita virheitä saa tulla, jotta Suomen mestaruus varmistetaan, Kaisa Arrateig kertoo. 

– Olemme niin ylpeitä tästä Suomen mestaruudesta. Olen todella helpottunut siitä, että MM-kilpailut järjestetään ja pääsemme vielä kerran esittämään nämä ohjelmat, Arrateig jatkaa.

SM-hopeaa luistellut Marigold IceUnity keräsi vapaaohjelmastaan From Darkness to Light päivän korkeimmat pisteet 146,47, mutta kokonaistulos 226,93 jäi reilun kahden pisteen päähän voittajasta. Joukkue lunasti Suomen toisen edustuspaikan (Team Finland 2) muodostelmaluistelun MM-kilpailuihin. Toisen joukkueen valinnassa laskettiin kahden parhaan kokonaistuloksen keskiarvo Suomen Taitoluisteluliiton alaisista kilpailuista ja siihen lisättiin SM-kilpailun kokonaispisteet.

Myös Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen oli iloinen joukkueen suorituksesta ja MM-edustuksesta. 

– Minusta on aivan ihanaa, että joukkue luisteli kaksi hyvää ohjelmaa tiukassa tilanteessa. He silminnähden nauttivat tilanteesta, etenivät elementti kerrallaan ja eivätkä ottaneet mitään paineita. Joukkue on jaksanut puskea läpi haasteellisen kauden ja tällä kaudella toteutui erinomaisesti meidän vapaaohjelman teema From Darkness to Light, Oksanen kertoo.

Kolmanneksi sijoittui Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges, joka onnistui upeasti SM-jäällä molemmissa ohjelmissaan. Joukkue paransi ennätyspisteensä lukemiin 216,89. Vasta ensimmäistä kauttaan luisteleva Dream Edges on ainoa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleva SM-seniorijoukkue.

Lyhytohjelmassa epäonninen Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique nousi viidenneltä sijalta neljänneksi, vaikka A Star is Born -elokuvan maailmaan sijoittuva vapaaohjelma ei sujunut ongelmitta. Suoritukseen osui yksi kaatuminen, joka verotti pisteitä. Kokonaispisteet 203,41 jäivät kauas kauden parhaasta suorituksesta.

Espoo Synchronized Skatersin Lumineers oli SM-kilpailun viides pistein 196,88. 

Team Fintastic junioreiden Suomen mestari

Lyhytohjelmakilpailun lauantaina voittanut Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic oli ylivoimainen myös sunnuntain vapaaohjelmakilpailussa. Joukkue tulkitsi vahvasti Brand new soul -vapaaohjelmansa, joka toi kauden korkeimmat pisteet 131,02. Kokonaistulos 203,52 on Suomen junioreiden uusi Season best. Team Fintasticilla (Team Finland 1) on edessään junioreiden MM-kilpailut Innsbruckissa 18.–19. maaliskuuta.– Olemme tehneet pieniä muutoksia vapaaohjelmaan kolmannen valintakilpailun jälkeen. Tänään suoritus oli erittäin hyvä – elementti elementin jälkeen luistelijat tekivät todella laadukasta työtä. Saimme kaikki elementit läpi ja oli ihana nähdä, miten kaikki loksahtivat kohdalleen. Lähdemme reilun viikon päästä MM-kilpailuihin ja sitä ennen syynätään vielä tämän päivän pisteet läpi, jos jää vielä jotain korjattavaa, iloitsee valmentaja Milja Sarkkinen suorituksen jälkeen. 

Team Fintastic. Kuva Ville Vairinen.

Junioreiden SM-hopeaa sai Helsingin Luistelijoiden Musketeers pistein 189,65. Jo aiemmin junioreiden MM-kilpailuihin valittu (Team Finland 2) joukkue nousi hyvin sujuneen Magic Carpet -vapaaohjelmansa ansiosta lyhytohjelman jälkeiseltä kolmannelta sijaltaan pykälän. 

SM-pronssia luisteli Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique. Joukkue oli toisena lyhytohjelman jälkeen, mutta The Trickery Game –vapaaohjelmaan sattui harmillinen virhe liukuelementissä, mikä verotti pisteitä. Joukkue keräsi silti kauden parhaat kokonaispisteensä 189,41.

Tulokset  http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/MLSM2022/index.htm

Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus on vahvistanut muodostelmaluistelun MM-kilpailuihin valitut edustajat arvokilpailujen valintakriteerien mukaisesti.  
https://www.stll.fi/maajoukkue/arvokilpailujen-valintakriteerit/muodostelmaluistelu/ 
https://www.stll.fi/maajoukkue/seasonbest/ml-arvokilpailuvalintojen-tilastot/

Kuvat: Ville Vairinen


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024