Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: jäätanssin vapaatanssin tuloksia

Finlandia Trophy Espoossa kilpailtiin sunnuntaina jäätanssin vapaatanssissa. Suomen Juulia Turkkila ja Matthias Versluis nousivat onnistuneella vapaatanssilla kahdeksannelta sijalta kokonaiskilpailun kuudenneksi. Olympiapaikan Suomelle tuonut pari luisteli ennätyksensä niin rytmi- kuin vapaatanssissa ja kirjasi uudeksi kokonaiskilpailun ennätyksekseen 185,19.

Suomalaisten huimasta kehityksestä kohti maailman kärkeä kertoo muun muassa se, että he jäivät niukasti, vain 0,38 pistettä, viidenneksi Trophyssa sijoittuneelle espanjalaisparille Sara Hurtago–Kirill Khaliavin. Espanjalaiset sijoittuivat EM-kilpailuissa kahdeksanneksi.

Turkkilan ja Versluisin vapaatanssi loi maagisen tunnelman Metro Areenassa. Ohjelma soljui varmoin ottein alusta loppuun ja höyhenenkeveä liikekieli siivitti parin elementistä toiseen.

– Tosi onnellinen fiilis, kun molemmat ohjelmat onnistuivat hyvin. Hyvän kesäharjoittelun tuloksena itsevarmuus on parantunut, mikä nyt näkyy suorituksissa, iloitsi Turkkila ennätyspisteistä.

– Verryttelyssä herkistely tuntui hyvältä, mutta kotiyleisön edessä sitä lataa ohjelmaan niin paljon. Viimeinen minuutti oli tosi raskas. Nyt on jalat ihan puhki, naureskeli Versluis, joka Turkkilan kanssa neljä vuotta sitten ansaitsi ensimmäisestä Finlandia Trophystaan lähes 64 pistettä vähemmän.

Kilpailun voitti ylivoimaisesti nelinkertainen maailmanmestaripari Ranskan Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron pistein 217,54.  Trophy oli parille ensimmäinen kansainvälinen kilpailu lähes 20 kuukauteen.

– Olemme tyytyväisiä, että saimme tehtyä kaksi hyvää ohjelmaa täällä. Tuntuu hyvältä olla takaisin kilpailuissa, mutta viikko on tuntunut raskaalta. Nyt on aika mennä takaisin harjoittelemaan Montrealiin ja parantaa kaikkea, kertoi pari, joka mielii kirkastaa vuoden 2018 olympiahopeansa.

Yhdysvaltalaiset Madison Chock ja Evan Bates sijoittuivat toiseksi pistein 208,31. Ison-Britannian Lilah Fear ja Lewis Gibson olivat kolmansia pisteillä 190,39.

Suomen toinen pari Yuka Orihara-Juho Pirinen oli kilpailunsa jälkeen yhtä hymyä. Pari keräsi onnistuneesta viikonlopusta yhteispisteet 158,51 ja oli kilpailussa 12.

– Oli ilo luistella. Tämä oli yksi parhaista esityksistämme, pari kertoi yhteistuumin.

Kilpailu päättyy sunnuntaina naisten vapaaohjelmakilpailuun.

Kilpailun aikataulu, osallistujat ja luistelujärjestykset sekä tulokset: 
http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/CSFIN2021/index.htm

Kuvassa Juulia Turkkila ja Matthias Versluis. Kuva Antti Lehto.


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024