Uutiset

Team Unique johtaa SM-valintaa

Muodostelmaluistelijat aloittivat lauantaina Helsingissä 1. SM-valintakilpailun vuoden koronatauon jälkeen. Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique johtaa senioreiden kilpailua pistein 75,43. Toisena on Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity ja kolmantena Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes.

Team Unique luisteli lyhytohjelmansa Merci tarkasti ja eläytyen. Esitys oli valmentaja Mirjami Penttisen mukaan tavallinen harjoitussuoritus. Hän korostaa, että tunteikas ohjelma on joukkueelle merkityksellinen.

 – Ohjelman musiikki on todella armoton hiljaisuudessaan. Siksi olen nyt superylpeä joukkueesta, sillä jäältä ei kuulunut juuri minkäänlaista luistinten ääntä. Joukkue piti suorituksensa tosi hyvin kasassa ja teki sen yhdessä.

Sekä Penttisen seniorit että juniorit lähtevät vapaan päivään ykkössijalta.

– Olen rehellisesti sanoen 21 vuotta odottanut tällaista tulosta. Tiesin, että molemmat joukkueet ovat vahvoja ja hyviä, hän kertoi onnellisena.

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity onnistui herkässä Nordic Spirit -lyhytohjelmassaan ja saavutti pisteet 72,62. Marigold on ainoana seniorijoukkueena säilyttänyt viime kauden lyhytohjelmansa.  

Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes luisteli vahvasti naisellisen Femme Fatale -ohjelmansa, mutta suoritusta rikkoi tällä kertaa kaatuminen läpimenossa. Joukkue sai lyhytohjelmastaan pisteet 71,30.

Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges lähtee sunnuntain vapaaohjelmien päivään neljäntenä pistein 66,19  ja Espoo Synchronized Skatersia edustava Lumineers viidentenä pistein 62,93.

Team Mystique johtaa junioreissa

Junioreiden ensimmäinen SM-valintakilpailu alkoi tasaisena. Lyhytohjelmien jälkeen viisi ensimmäistä joukkuetta ovat tuloksiltaan reilun neljän pisteen sisällä.

Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique johtaa junioreiden kilpailua pistein 64,60. Ohjelma Last Breath of Winter toi joukkueelle lyhytohjelmakilpailun korkeimmat pisteet sekä teknisistä elementeistä että esittämisen komponenteista.

Toiseksi luisteli Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior, joka saavutti Maan korvessa kulkevi lapsosen tie -ohjelmallaan pisteet 62.06. Helsingin Luistelijoiden Musketeers oli ohjelmallaan Light at the End of the Tunnel lyhytohjelmien päivän kolmas pistein 61,07.

Noviisit, lohko 1 – tulokset

Helsingin Taitoluisteluklubin Finettes ohjelmalla Nuoren tytön päiväkirja 87,88 pistettä

Helsingin Luistelijoiden Starlights ohjelmalla Desert Spirits 84,53 pistettä

Kaarinan Taitoluistelijoiden Diamond Edges ohjelmalla Ouija 66,53 pistettä

SM-kilpailuihin lunastivat 1. lohkosta paikkansa nämä kolme SM-noviisijoukkuetta. Lohkossa luistelee kymmenen joukkuetta. Muilla lohkon joukkueilla on mahdollisuus voittaa seuraavat kolme SM-kisapaikkaa 2. SM-valintakilpailussa joulukuussa.

Noviisien lohkon 2 yhdeksän joukkuetta kilpailevat kolmesta SM-kilpailupaikasta sunnuntaina. Kilpailut jatkuvat sunnuntaina kello 15 Helsingin jäähallissa.

Tulokset ja aikataulu http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/MLSM1vk/index.htm
LIVE-lähetykset https://www.skatingfinland.fi/live/

Kuva Sari Niskanen


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024