Uutiset

Oona Ounasvuori neljäntenä Tallinnassa

Tällä kaudella erinomaista nousua osoittanut Oona Ounasvuori on lyhytohjelman jälkeen neljäntenä Tallinnassa luisteltavassa kansainvälisessä Tallink Hotels Cupissa. Pisteet 58,62 ovat 21-vuotiaan uusi lyhytohjelmaennätys.

Oona Ounasvuoren lyhytohjelma oli pomminvarma suoritus.  Kaikki hyppyelementit keräsivät perusarvon lisäksi hyvät laatupisteet, ja myös pirueteissa Ounasvuori teki varmaa työtä.

– Tämä on kauteni viimeinen kilpailu, joten tuntuu hyvältä, että sain lyhytohjelmassa tehtyä kaiken suunnitellusti, mitä nyt askelsarjassa oli vähän lepsuilua. Pisteetkin nousivat korkeiksi, aiempi ennätykseni meni kunnolla rikki.

Suomen kaksi muuta naisedustajaa Tallink Hotels Cupissa ovat Selma Välitalo ja Laura Karhunen, jotka molemmat kilpailevat flunssaisina.

Selma Välitalo on lyhytohjelman jälkeen sijalla 9 pistein 49,48. Välitalo kilpailee nyt ensi kertaa koko kaudella pitkää toipumista vaatineen vamman vuoksi.

– Vaikka ohjelman alun yhdistelmässä jälkimmäinen hyppy helpottui kaksoiseksi ja parissa elementissä jäi vähän tasoja saamatta, tein kuitenkin ehjän suorituksen. Tuntuu hienolta päästä taas kilpailemaan!

Laura Karhusella oli huonompi onni lyhytohjelmassa. Hän kaatui ohjelman alussa kahdessa peräkkäisessä hyppyelementissä, joten pistesaldo jäi väkisin alhaiseksi. Pistein 44,84 Karhunen pitää kilpailun viimeistä eli 13. sijaa.

Tallink Hotels Cupin naisten kilpailua johtaa Venäjän Anastasiia Guliakova pistein 65,25.

Juniorityttöjen sarjassa Suomella on kolme edustajaa. Fanny Lindfors on lyhytohjelman jälkeen sijalla 14 pistein 37,90 ja heti hänen perässään on Jenni Johansson, 36,87.  Sirkku Koskenvaara oli lyhytohjelman 17. pistein 33,09. Juniorityttöjen kilpailua johtaa Viron Niina Petrokina, 60,71.

Tallinnassa käydään yhtä aikaa virallisen kansainvälisen kilpailun kanssa nuorten luistelijoiden kansainvälistä interclub-kilpailua. Siinä on mukana iso joukko suomalaisia.

Tulokset

Linkki nuorten luistelijoiden interclub-kilpailun tuloksiin


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024