Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Peltonen 4:s, Lindfors 6:s lyhytohjelmakilpailussa

Finlandia Trophy Espoon naisten lyhytohjelmakilpailun voitti Venäjän Elizaveta Tuktamysheva huippupistein 73,83. Vuoden 2015 maailmanmestari onnistui ohjelmassaan erinomaisesti. Tuktamysheva räväytti espoolaisyleisölle naisilla harvemmin nähdyn kolmoisakselin.

-Kolmoisaksel oli kauden ensimmäinen yritykseni hypystä kilpailutilanteessa. Olin liian jännittynyt ja minulla oli liikaa voimaa hyppyyn mennessä. Siksi alastulossa tapahtui pieni virhe, totesi Tuktamysheva.

-Olin juuri ennen kilpailua sairaana, joten olen tyytyväinen, että toivuin ja onnistuin ohjelmassani.

Toisena lyhytohjelman jälkeen on Kazakstanin Elizabet Tursynbaeva. Hän luisteli kepeän ja onnistuneen suorituksen ja ansaitsi pisteet 70,95. Kilpailussa kolmantena on Venäjän toinen edustaja, Stanislava Konstantinova, joka kilpailee ensimmäistä vuottaan senioritasolla. Konstantinova esiintyi itsevarmasti ja luisteli pisteet 65,39.

Suomen edustajat Emmi Peltonen ja Viveca Lindfors ovat kilpailussa ilahduttavasti sijoilla neljä ja kuusi. Sijoitukset takasivat molemmille paikan vapaaohjelman kuumaan ryhmään. Molempien ohjelmat sujuivat mallikkaasti, lukuun ottamatta virheitä soolokolmoishypyissä.

Peltonen avasi kilpailukautensa kauniilla ja lyyrisellä lyhytohjelmalla pistein 60,48. Peltosen ohjelma alkoi kovavauhtisella kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmällä. Ritti sen sijaan epäonnistui ja hyppy jäi pisteittä.

-Tämä oli kauden avauskilpailuni. Nautin todella uudesta ohjelmastani, vaikka ritin virhe olikin tyhmä, pohti Peltonen.

Toinen suomalaisedustaja Viveca Lindfors aloitti lyhytohjelmansa vaikealla kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmällä. Teknisesti näkyvin haparointi tapahtui kolmoisflipin alastulossa. Lindfors sai ohjelmastaan pisteet 57,69.

-Ohjelmaan jäi parannettavaa. Oli vähän hermostunut suoritus. Vapaaohjelmaan pitää ottaa päättäväisempi ote, että hyppyjen alastulot onnistuvat, totesi Lindfors.

Naisten vapaaohjelmakilpailu käydään sunnuntaina.

Tulokset ja aikataulut:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1819/CSFIN2018/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024