Uutiset

Kamppailu taitoluistelun viimeisistä olympiapaikoista alkoi; Virtanen lyhytohjelman 24.

Valtter Virtanen sijoittui 24:nneksi Oberstdorfissa käytävän Nebelhorn Trophyn lyhytohjelmassa. Kilpailu on viimeinen, josta maiden on mahdollista lunastaa paikka Pekingin talviolympialaisten taitoluisteluihin. Nebelhorn Trophyn miesten sarjassa olympiapaikkoja on tarjolla seitsemän; 23 jaettiin jo kevään MM-kilpailuissa Tukholmassa. Suomella ei paikkaa miehissä vielä ole.

Adam Solyan koreografioima uusi lyhytohjelma ei sujunut teknisesti Virtasen toiveiden mukaisesti. Alun neloistulppi jäi kierroksiltaan vajaaksi, jonka lisäksi takeltelua oli hyppy-yhdistelmässä, missä kolmoislutzin alastulon ylikiertyminen aiheutti vaikeuksia seuraavan hypyn ponnistuksessa. Tyylikkäästi nykytanssin liikekieltä ilmentävä ohjelma toi suomalaiselle 55,22 pistettä, joka on 6,94 pistettä vähemmän kuin miehen muutaman vuoden takainen ennätys.

– Tämä oli minulle tyypillinen alkukauden suoritus. En ole ohjelmaan varsinaisesti pettynyt, mutta rentous puuttui. Valmistautumiseni ei ole ollut ihan optimaalinen kesällä alkaneen takareisivamman takia. Ei homma siihen tänään kuitenkaan kaatunut, Virtanen pohti heti suorituksensa jälkeen.

Kilpailun ylivoimaisessa johdossa on Yhdysvaltojen Vincent Zhou pistein 97,35.

Kilpailu jatkuu suomalaisittain torstai-iltana, kun Oona Ounasvuori kilpailee naisten lyhytohjelmassa. Naisissa Suomella ei olympiapaikkapaineita ole, sillä paikka saavutettiin jo MM-kilpailuista. Jäätanssin osalta olympiapaikan metsästys alkaa perjantaina Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin kilpaillessa rytmitanssissa.


Tulokset ja aikataulut:
http://www.isuresults.com/results/season2122/csger2021/

Livestream: https://sportdeutschland.tv/videos/eiskunstlauf

Tietoa olympialaisten taitoluistelun maapaikoista Suomen Taitoluisteluliiton sivuilla:
https://www.stll.fi/maajoukkue/arvokilpailujen-valintakriteerit/maapaikat-mm-kilpailuissa-ja-olympialaisissa/

Suomen Taitoluisteluliiton arvokilpailujen valintakriteerit:
https://www.stll.fi/maajoukkue/arvokilpailujen-valintakriteerit/

Artikkeli olympiavalinnoista Suomen Taitoluisteluliiton ajankohtaismediassa:
https://www.skatingfinland.fi/kiss-cry/tietoa-lajista/oberstdorfissa-ratkotaan-loput-maapaikat-pekingin-talviolympialaisiin/


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024