Uutiset

Taitoluistelijat kilpailevat viikonloppuna Porissa SM-valintakisoissa

Taitoluistelun SM-sarjojen kilpailukausi alkaa lauantaina Porissa, kun yksinluistelun SM-seniorit- ja juniorit sekä jäätanssijat kilpailevat ensimmäisessä SM-valintakilpailussa.

Naisten sarjassa viime kaudella mainiosti viidenneksi EM-kilpailuissa sijoittunut Emmi Peltonen hakee 11 muun naisluistelijan joukossa kisatuntumaa Isomäki Areenan jäältä. Peltosen lisäksi kilpailuun osallistuvat muun muassa maajoukkueen Oona Ounasvuori, Laura Karhunen ja Vera Stolt. Jenni Saarinen jatkaa harjoitteluaan Saksan Oberstdorfissa ja jättää siksi Porin kilpailun väliin. EM-kävijä Linnea Ceder jättää niin ikään aloituskilpailun väliin.

Miesten sarjassa arvokisakonkarit Roman Galay ja Valtter Virtanen eivät osallistu ensimmäiseen valintakilpailuun, mutta Virtanen ehti jo aloittaa kautensa viime viikolla Oberstdorfin Nebelhorn Trophyssa. Ykkösluistelijoiden jäädessä pois kilpailusta, ottavat nuoremmat luistelijanuorukaiset mittaa toisistaan.

Kilpailuun osallistuvan jäätanssiparin Juulia Turkkila-Matthias Versluis viime kausi oli vastoinkäymisineen haastava. Turkkila loukkasi niskansa parin ensimmäisten kilpailujen harjoituksissa osapuilleen vuosi sitten. Vammasta toipuminen kesti helmikuulle asti. Paluu kilpajäille toi voiton italialaisessa Egna Dance Trophyssa ja MM-edustuspaikan maaliskuussa. Taitoluistelun MM-kisat peruttiin kuitenkin koronapandemian vuoksi. Jäätanssijoiden kauden kansainvälinen kilpailukalenteri on vielä lähes tyhjä, jotenPorin kilpailulla on tärkeä merkitys rutiinin saamiseksi. Porissa nähdään lisäksi viime kaudella Suomea EM-tasolla edustaneet Yuka Orihara ja Juho Pirinen.

SM-valintakilpailuja on kaksi, joista toinen kilpaillaan Espoossa marraskuun 14.–15. päivänä. Kummastakin valintakilpailusta lunastaa 6 senioria ja 10 junioria paikkansa SM-kilpailuun. Lisäksi edellisvuoden mitalistilla on automaattinen paikka SM-kilpailuun, mikäli hän kilpailee edelleen samassa sarjassa. SM-kilpailut käydään Joensuussa 18.–20. joulukuuta.

Kilpailut ovat katsottavissa suoratoistolähetyksenä osoitteessa www.skatingfinland.fi/live sekä Ruutu+-palvelusta.

Aikataulut ja tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/2021/YLSMJUNSEN1vk/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024