Uutiset

Universiadit: Team Unique lyhytohjelman ensimmäinen, Marigold IceUnity kolmas

Team Unique nappasi vauhdikkaasta lyhytohjelmastaan kauden ennätyspisteet 85,49. Marigold IceUnity keräsi pisteet 81.50.

Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen kertoi, että joukkueen tavoitteena oli saada 85 pisteen raja rikki, mikä ylittyikin noin puolella pisteellä.

– Keskityimme tekemään tasan sen mitä harjoituksissa. Nyt ei saa vetää enää mitään yli tai todistella kenellekkään vaan ymmärtää, että olemme hyviä ja se mitä teemme harjoituksissa riittää, kertoi Miru päättäväisenä.

Myös Team Uniquen kapteeni Iines Saalasti komppasi Mirua siinä, että joukkue teki perustreenisuorituksen, joka tuntui hyvältä ja rennolta.

– Olihan täällä ihan tosi mieletöntä luistella ja hyvä yleisö, kertoi Iines.

Suomalaisten väliin kiri toiseksi Venäjän Tatarstan pistein 82.23. Toinen venäläisjoukkue Dream Team jäi neljänneksi reilulla piste-erolla.

Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen kertoi, että valmentajana oli haastavaa seurata ohjelman siisteyttä kentän päädystä. Suurempia virheitä ei ohjelmassa ollut, mutta ilmeisesti yhdestä elementistä jäi tasot saamatta ja hiottavaa olisi ollut.

– Ei auta muu kuin mennä huomiseen päivään mielettömällä taisteluasenteella ja luistella vapaaohjelma juuri niin hyvin kuin joukkue on tällä kaudella tehnyt, kokosi Anu.

Joukkueilla on paljon pelissä, sillä toinen MM-edustaja valitaan Universiadien jälkeen kauden parhaan pistesaaliin perusteella. Tällä hetkellä Season’s Best -tulos 229,56 on Marigold IceUnityn hallussa. Team Uniquen parhaat pisteet ovat toistaiseksi 226,27. Season’s Best tilastot: https://www.stll.fi/maajoukkue/seasonbest/

Vapaaohjelmat luistellaan lauantai-aamuna Suomessa kukonlaulun aikaan klo 5.45 alkaen. Marigold IceUnity aloittaa kilpailun ja Team Uniquen vuoro on kolmantena yhteensä neljästä joukkueesta.

Kaikki tulokset:  https://www.fisu.net/results/winter-universiade/29th-winter-universiade-krasnoyarsk-2019-main-results

Kilpailun aikataulut Suomen aikaan ja live stream: https://www.stll.fi/2019/03/06/talviuniversiadet-starttaavat-siperian-krasnojarskissa/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024