Uutiset

Sofia Sula taitoluistelun nuorten MM-kilpailuihin

Sofia Sula lähtee Suomen edustajaksi taitoluistelun nuorten MM-kilpailuihin Bulgarian Sofiaan 5.-11.3.2018.

Alun perin edustajaksi nimettiin Viveca Lindfors, joka Taitoluisteluliiton kriteerien mukaisesti saavutti paikan lisäksi aikuisten MM-kilpailuihin Milanoon 19.-25.3.2018. Kahden kilpailun ollessa lähekkäin toisiaan, luopui Lindfors nuorten MM-edustuksesta ja keskittyy jälkimmäiseen.

Juuri olympialaisista kotiin palannut, nuorten MM-kilpailuihin ensimmäisellä varasijalla ollut, Emmi Peltonen ei myöskään ottanut paikkaa vastaan tiukasta aikataulusta johtuen, joten Sofia Sula pääsi mukaan toiselta varasijalta. Miesjunioreiden sarjassa Suomea edustaa Roman Galay.

Nuori Sula (15) edustaa Leppävirran Taitoluistelijoita ja kuuluu taitoluistelun maajoukkueeseen. Sula on kaksinkertainen junioreiden Suomen mestari. Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa helmikuussa hän sijoittui hopealle. MM-edustus on Sulalle ensimmäinen.

Yksinluistelussa junioreiden MM-kilpailuun saa osallistua luistelija, joka on täyttänyt 13 vuotta, mutta ei kilpailukauden alkuun (1.7.2017) mennessä 19 vuotta.

Suomen Taitoluisteluliiton arvokilpailujen valintakriteerit: https://www.stll.fi/luistelijalle/kilpailijalle/arvokilpailujen-valintakriteerit/yksinluistelu/

Junioreiden MM-kilpailut: https://www.isu.org/events/eventdetail/10952/-/isu-world-junior-figure-skating-championships

 

 


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024