Uutiset

Törn-Partanen tanssivat EM-finaaliin

Suomen jäätanssijat Cecilia Törn ja Jussiville Partanen tanssivat Moskovan kovatasoisella EM-jäällä yhden kauden parhaista lyhyttansseistaan ja jatkavat kilpailemista lauantain vapaatanssissa. Suomen pari sijoittui lyhyttanssissa sijalle 16 pistein 57,73.

Tällä kaudella jäätanssin lyhyttansseissa luistellaan lattarirytmein. Lyhyttanssi tuotti Törnille ja Partaselle vaikeuksia kauden alussa, mutta meno on varmistunut ja vauhdittunut. Ohjelmaa myös hiottiin vielä EM-kisoihin.

– Päätimme Jussivillen kanssa ennen suoritusta, että tänään me nautimme, tanssimme tosissamme ja täysin sydämin lattaria. Jäällä meillä olikin tosi vapautunut fiilis, Cecilia Törn kertoi suorituksen jälkeen.

Aivan kauden parhaimpiin pisteisiinsä suomalaispari ei lyhyttanssissaan yltänyt, sillä ohjelman askelsarjoissa pari ei saavuttanut tavoittelemiaan vaikeustasoja.

– Emme osanneet suorituksessa itse edes epäillä, että niissä olisi ollut mitään vikaa, mutta ehkä niissä oli pientä epävarmuutta, pari arvioi.

Suomalaispari on jo ennen EM-kilpailuja ilmoittanut tavoittelevansa paikkaa 15 parhaan parin joukossa. Tavoite on haastava, sillä jäätanssin EM-kärki on huikaiseva.

EM-jäätanssia johtaa kolminkertainen Euroopan ja kaksinkertainen maailmanmestaripari Gabriella Papadakis – Guillaume Cizeron. Ranskalaisten pisteet ovat 81,29.

Jäätanssin vapaatanssi luistellaan lauantaina 20.1. klo 12.40 Suomen aikaa alkaen.

EM-kilpailujen tulossivut


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024