Uutiset

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailu 2.-3.11. Espoossa

Muodostelmaluistelun SM-seniorit, -juniorit ja -noviisit starttaavat viikonvaihteessa Espoossa kilpailuputken, joka huipentuu keväällä Suomen mestaruuksiin sekä senioreissa ja junioreissa myös lajin MM-kilpailuihin. Kyseessä on ensimmäinen SM-valintakilpailu, jossa nimensä mukaisesti kamppaillaan paikoista SM-kilpailuihin mutta joka on samalla myös yksi MM-valintojen näytönpaikoista. MM-tittelit ratkotaan huhtikuussa Lake Placidissa.

Seniorisarjan Helsinki Rockettes, Lumineers, Marigold IceUnity ja Team Unique kilpailivat lyhytohjelmillaan jo Finlandia Trophy Espoossa lokakuussa. Ensimmäisessä SM-osakilpailussa joukkueet esittelevät myös vapaaohjelmansa. Lajia ympäri maailman seuraavat fanit ja kilpakumppanit odottavat joka vuosi suomalaisten uusia ohjelmia ja niiden teemoja; Suomi on maailman menestynein maa 25 MM-mitalillaan. MM-kotikisoissa keväällä hopeaa voittanut Marigold IceUnity pelaa lyhytohjelmassaan Escape Room kovatempoista pakopeliä. Vapaaohjelmassaan Tribute to Notre Dame se palauttaa katsojien silmien eteen Notre Damen katedraalin traagisen palon huhtikuussa. Hallitseva MM-pronssijoukkue HTK:n Helsinki Rockettes on rakentanut kauden ohjelmistaan jatkokertomuksen. Lyhytohjelman Alarm tarina jatkuu vapaaohjelmassa teemalla Haavoittunut enkeli. Viime kaudella MM-edustuksen täpärästi hävinnyt HSK:n Team Unique irrottelee lyhytohjelmassaan Bad Que terävin kääntein. Vapaaohjelma Betrayed lupaa jäälle puolestaan uutta ja erilaista liikekieltä. ESS:n Lumineers vie lyhytohjelmassaan Myrskyluodon Maija raikkaasti merellisiin tunnelmiin ja vapaaohjelma Swipe Right taas kuljettaa matkalle some-todellisuuteen.

Juniorit ja noviisit

Juniorisarjassa kilpailee tällä kaudella 13 joukkuetta. Kaarinan Dream Edges on hallitseva Suomen mestari jo toista vuotta peräkkäin. Pääkaupunkiseudun perinteiset kärkijoukkueet HTK:n Team Fintastic, HL:n Musketeers ja HSK:n Team Mystique saivat viime kaudella useampiakin haastajia kuin kaarinalaiset. SM-pronssille nousi EsJt:n Valley Bay Synchro, Team Fintasticin viedessä hopeaa. Kovaa takaa tulee moni muukin juniorijoukkue. Junioreiden MM-kilpailut käydään maaliskuussa Nottinghamissa.

SM-noviiseissa paikkaa loppukilpailuun tavoittelee 18 joukkuetta. Hallitseva Suomen mestari on HL:n Starlights.

Viikonlopun aikana Metro Areenalla kilpailee 35 joukkuetta noin 700 luistelijan voimin. Ensimmäisen SM-valintakilpailun järjestää 111-vuotias Helsingin Luistelijat.

Aikataulu, luistelujärjestykset ja tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/MLSM1vk/index.htm

Kilpailua voi seurata suoratoistona osoitteessa www.skatingfinland.fi/live ja Ruutu+ -palvelussa molempina päivinä.Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024