Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: jäätanssijat ja naiset aloittavat osuutensa lauantaina

Jäätanssipari Juulia Turkkila ja Matthias Versluis nappasi kaksi viikkoa sitten käydyssä Nebelhorn Trophyssa kilpailun voiton. Samalla Suomelle varmistui jäätanssin maapaikka Pekingin talviolympialaisiin. Nyt parin katseet on käännetty jo tiukasti lauantaina alkavaan Finlandia Trophy Espoon jäätanssikilpailuun, jossa samalla kisajäällä nähdään muun muassa nelinkertainen maailmanmestaripari Ranskasta, Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron.

– Edellisen kilpailun jälkeen olemme hioneet ohjelmien teknisiä tasoja, sillä kaikki elementit eivät viimeksi menneet läpi halutusti. Lisäksi olemme viimeistelleet liikkeitä entistä laadukkaammiksi. Tämä kisa on meille tärkeä, koska kyseessä on kotikisa ja isäksi vastaan asettuu todella kovia ja taitavia pareja, kertovat Turkkila ja Versluis.

Suomen toinen jäätanssipari, Yuka Orihara ja Juho Pirinen, on tehnyt edellisten kilpailujen jälkeen pieniä viilauksia rytmitanssinsa koreografiaan. Lisäksi ohjelmaan on haettu rutiinia. 

– Olemme keskittyneet parantamaan sitä, mitä ohjelmassa jo on. Tällä kaudella rytmitanssissa nähdään katutanssityyliä, joka on kaikille pareille haaste. Olemme pyrkineet lisäämään pieniä pään ja ylävartalon liikkeitä saadaksemme ohjelmaamme oikeanlaista tunnelmaa, sanovat Orihara ja Pirinen.

Karhunen ja Ounasvuori ensikertalaisina Trophyssa

Maailman terävintä kärkeä nähdään lauantaina myös naisten lyhytohjelmakilpailussa. Suomea kilpailussa edustaa neljä naisluistelijaa: Jenni Saarinen, Laura Karhunen, Oona Ounasvuori ja Linnea Ceder.

Pääasiassa Oberstdorfissa harjoitteleva Saarinen aloittaa kautensa Espoossa. Kilpailusuorituksesta hän hakee ennen kaikkea laatua.

– Viime ajat on lähinnä paranneltu hyppyjä ja keskitytty ohjelmakokonaisuuteen. Odotan innolla kilpailua, koska täällä on aina niin kannustava yleisö, Saarinen tuumasi.

Tampereen Kooveeta edustava urheilija lähtee jo maanantaina Kiinaan kansainväliseen kilpailuun, joka järjestetään tulevien olympialaisten puitteissa Pekingissä.

Yllätysnimi Suomen Finlandia Trophy -joukkueessa on Laura Karhunen, joka sai paikan Emmi Peltosen vetäydyttyä torstaina kilpailusta loukkaantumisen vuoksi.

– Valmentaja soitti minulle töihin ja kertoi paikastani. Meni hetki orientoitua tietoon, mutta kiirehdin sitten akkreditoitumaan kilpailupaikalle, kertoo Finlandia Trophyn ensikertalainen.

– Hieman edessä oleva kilpailu jännittää, mutta tavoitteena on tehdä oma paras suoritus. 

Niin ikään ensikerran Finlandia Trophyn jäällä nähtävä Oona Ounasvuori avasi kautensa Nebelhorn Trophyssa ja osallistui viime viikonloppuna ensimmäisiin SM-valintakilpailuihin.

– Espoon kilpailulta odotan parannusta edellisiin suorituksiin ja ehjää kokonaisuutta. Luistelu kotiyleisön edessä innostaa todella paljon.

Rasitusvammasta toipuva Linnea Ceder kertoi päässeensä treenaamaan kunnolla vasta kaksi kuukautta. Kilpailutuntumaa hän sai viime viikonlopun Karhusen ja Ounasvuoren tapaan SM-valintakilpailusta.

– Sain onneksi ensimmäisen kilpailun alle ennen Trophya. On tärkeää päästää jälleen kisajäille, Ceder sanoi.

Ceder on luistellut Finlandia Trophyssa myös kaksi vuotta sitten ja sijoittui silloin seitsemänneksi.

Lähes 30 naiskilpailijan joukossa Metro Areenan jäällä nähdään hallitseva MM-hopeamitalisti Elizaveta Tuktamysheva Venäjältä, hallitseva Euroopan mestari Alena Kostornaya sekä junioreiden MM-kultaa voittanut Kamila Valieva. Tuktamysheva ja Kostornaya ovat voitokkaita Espoon kävijöitä aiemmilta vuosilta, mutta Yhdysvaltojen Karen Chen, viime kevään MM-nelonen, on myös mielenkiintoinen nimi osallistujalistalla.

Jäätanssin rytmitanssi alkaa torstaina Metro Areenassa kello 13 ja naisten lyhytohjelmakilpailu kello 16. Muodostelmaluistelun lyhytohjelmien kutsukilpailu käynnistyy kello 20.30.

Aikataulut ja tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/CSFIN2021/index.htm

Kuva Sari Niskanen
Kuvassa Maurizio Margaglio, Yuka Orihara, Juho Pirinen, Juulia Turkkila ja Matthias Versluis


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024