Uutiset

Taitoluistelun SM-junioripoikien voittoon Matias Lindfors ja juniorityttöjen Janna Jyrkinen

Taitoluistelun Suomen mestaruuskilpailujen toisen päivän päätti juniorityttöjen ja -poikien vapaaohjelmakilpailu. Lyhytohjelmakilpailun jälkeen poikia johtanut Espoon Jäätaitureiden Matias Lindfors piti johtopaikkansa ja voitti SM-junioripoikien Suomen mestaruuden kokonaispistein 145,95.

– Aika hyvä fiilis nyt kun olin loukkaantuneena alkukauden enkä päässyt kisoihin. Siihen nähden suoritus oli erittäin hyvä, kertoi Lindfors kilpailun jälkeen.

Tapparan Taitoluistelijoiden Yaroslav Krestyannikov lähti vapaaohjelmaan kolmannelta sijalta. Krestyannikov esitti siistin ja tyylikkään vapaaohjelman, joka nosti hänet kokonaiskilpailun toiseksi kokonaispistein 138,86. Porin Taitoluistelun Arttu Juusola oli toisena lyhytohjelman jälkeen, mutta pienet haparoinnit loppuohjelman hyppyelementeissä pudottivat hänet kolmannelle sijalle pistein 138,08. 

Ilta huipentui juniorityttöjen kovatasoiseen vapaaohjelmakilpailuun. Juniorityttöjen Suomen mestaruuden vei lyhytohjelmakilpailun jälkeen johdossa ollut Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Janna Jyrkinen kokonaispistein 153,50.

– En ole ihan hirveän tyytyväinen tämän päivän suoritukseen, sillä jäi paljon korjattavaa. Olin aika väsynyt, sillä tämä oli ensimmäinen kerta kun kilpailin näin myöhään. Toki olen erittäin iloinen mestaruudesta, Jyrkinen totesi kilpailusuorituksen jälkeen.     

Toiseksi luisteli Espoon Jäätaitureiden Petra Lahti ehjällä ja tyylikkäällä vapaaohjelmalla ja ansaitsi kokonaispisteet 151,83. Lyhytohjelman jälkeen toisena ollut Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Iida Karhunen epäonnistui hieman vapaaohjelman hyppyelementeissä ja sijoittui kokonaiskilpailun kolmanneksi pistein 150,55. 

Kilpailut jatkuvat huomenna sunnuntaina klo 12.00 SM-junioreiden ja -senioreiden jäätanssin vapaatanssilla sekä SM-senioreiden vapaaohjelmilla pariluistelussa, miehissä ja naisissa. 

SM-kilpailujen aikataulu

Sunnuntai 19.12.

12.00 Juniorit jäätanssin vapaatanssi
12.27 Seniorit jäätanssin vapaatanssi
13.05 Seniorit pariluistelun vapaaohjelma
13.19 Seniorit miehet vapaaohjelma
14.39 Seniorit naiset vapaaohjelma
n. 17.15 Palkintojenjako seniorit ja juniorit jäätanssi

SM-kilpailut järjestää yhteistyössä Suomen Taitoluisteluliiton kanssa Porin Taitoluistelu ry.

Lisätietoja
Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/YLPLJTSM2022/index.htm
PoriTa:n kilpailusivusto: https://www.porita.net/taitoluistelun-sm2022/ 
Suoratoistot: https://solidsport.com/skatingfinland ja https://www.ruutu.fi/ohjelmat/taitoluistelu

YLE TV2 lähettää koosteen kilpailusta sunnuntaina klo 20.00–21.00. 

Kuvat Jari Marttila.


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024