Uutiset

Perjantain tuloksia PM-kisoista: 6 mitalia

Pohjoismaiden mestaruuskisat jatkuvat perjantaina noviisien ja juniorimiesten vapaaohjelmilla.

Uutinen päivitetty 8.2. klo 18.25

Lucas Tiilikainen kolmanneksi junioripoikien sarjassa

Suomi pysyi mitalikannassa myös junioripoikien sarjassa, kun Lucas Tiilikainen teki hienon nousun lyhytohjelman seitsemänneltä sijalta kokonaiskilpailun kolmanneksi pistein 113,35. Lyhytohjelman epäonnistuminen sisuunnutti Lucaksen uran komeimpaan suoritukseen vapaaohjelmassa.

– Tänään aamulla herätessäni päätin tehdä puhtaan ohjelman ajatuksella ”täältä tullaan”. Lähdin henkisesti vahvana ohjelmaan, tiesin mitä osaan enkä antanut minkään hidastaa minua. En ole koskaan tehnyt vastaavaa nousua kilpailussa. Tämä oli urani hienoin hetki, Lucas hehkutti heti kilpailun päätyttyä.

Neljänneksi sijoittui lyhytohjelman kolmonen Makar Suntsev pistein 112,45. Lauri Lankila oli kuudes, Nuutti Järvinen seitsemäs ja Toivo Kokk kahdeksas. Warttu Riihimäki joutui keskeyttämään selän kipeytymisen takia. Mestaruuden nappasi Ruotsin Oliver Praetorius 148,56 ennen maanmiestään Daniel Seideliä.

Noviisipojat avasivat mitalitilin Linköpingissä

Noviisipojat nappasivat kokonaiskilpailuista hopeisen ja pronssisen mitalin. Kilpailun voitti ruotsalainen Erik Pellnor 93,60 pisteellä. Hopealle yhteispistein 88,52 sijoittunut Matias Lindfors ei ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa.

– Ihan ok fiilis jäi tämänpäiväisestä, mutta olisi voinut mennä paremmin. Salchow jäi harmittamaan aika paljonkin, avasi Matias tuntemuksiaan.

Pronssille pistein 80,58 sijoittunut Jari Krestyannikov onnistui etenkin pirueteissa ja axel-hypyissä, vaikka jälkimmäisen alastulo hieman kiertyi.

– Pisteet olivat ihan hyvät eli olen aika tyytyväinen, kertoi Jari.

Noviisitytöt nappasivat kolmoisvoiton

PM-kisa jatkui suomalaisittain kuin unelma, sillä noviisitytöt luistelivat selvään kolmoisvoittoon. Pohjoismaiden mestaruuden vei lyhytohjelman kolmannelta sijalta noussut Janna Jyrkinen 103,68 pisteellä.

– Tiesin, että osaan kaiken ja kaikki onnistui. Parannettavaa jäi askelsarjaan, kertoi tuore kultamitalisti.

Janni Riekkinen säilytti toisen sijan myös vapaaohjelman jälkeen pistein 100,92.

– Minulla oli hyvä fiilis ja nautin luistelusta. Kokonaisuuteen olen tyytyväinen, mutta hyppyjen alastuloihin jäi parannettavaa vielä, kertoi Janni kehuen kilpailupaikan tunnelmaa ja hyvää kannustusta.

Lyhytohjelmaa johtanut Olivia Lisko palkittiin pronssimitalilla pistein 98,20. Neljäs suomalaisedustaja Olivia Hentunen oli sijalla 19.

Kaikki tulokset TÄÄLLÄ. 

 

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024