Uutiset

Team Unique johtaa Espoossa

Muodostelmaluistelijat jatkavat tänä viikonloppuna Espoossa kilpailua paikoista maaliskuussa järjestettäviin SM-kilpailuihin. Lauantain lyhytohjelmien jälkeen SM-senioreiden kärjessä on Team Unique pistein 73,36, toisena Helsinki Rockettes vain 0,34 pisteen päässä ja kolmantena Marigold IceUnity 1,71 pistettä voittajan takana.

Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes sai lauantain esityksestään ohjelmasta Femme Fatale pisteet 73,02 ja paransi samalla kauden parasta tulostaan lyhytohjelmasta, vaikka tulosta rokottikin yksi kaatuminen. Marigold IceUnity jäi onnistuneella suorituksella Nordic Spirit -ohjelmastaan hieman edelliskerran tuloksesta 71,66 pisteellään.

Myös lyhytohjelmien voittaja Team Unique jäi ensimmäisen valintakisan lyhytohjelman pisteistään, mutta lauantain tulos toi voiton. Valmentaja Mirjami Penttinen luonnehti suoritusta ohjelmasta Merci todella perussuoritukseksi.

– Rehellisyyden nimissä olemme keskittyneet korjaamaan vapaaohjelmaa, emmekä ole ehtineet harjoitella lyhytohjelmaa. Selkeästi meiltä tippui teknisiä tasoja, joita emme ole ehtineet edes miettiä. Olen todella tyytyväinen luistelijoiden kykyyn suoriutua kisoissa.

Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges luisteli vahvasti ohjelman Progidy ja sai pisteet 67,09. Espoo Synnchronized Skaters kokosi ohjelmallaan Dance Macabre pisteet 60,96.

Team Fintastic johtaa junioreiden kilpailua

Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic otti piikkipaikan junioreiden lyhytohjelmakilpailussa. Joukkue saavutti puhtaasti luistelulla ohjelmallaan Force of her nature 66,81 pistettä ja 4,57 pisteen etumatkan ennen sunnuntain vapaaohjelmia. Joukkue oli paras sekä teknisissä että komponenttipisteissä.

Toiseksi luisteli Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior. Joukkueen herkkä ohjelma Maan korvessa kulkevi lapsosen tie toi pisteet 62,24. Niukalla erolla jäi kolmanneksi pistein 62,12 Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro onnistuneella ohjelmallaan The Giving Tree.

Noviisien lohko 2

  1. Team Dynamique, Helsingfors Sridsskoklubb, teemanaan The Story of Harley Quin 79,47 pistettä
  2. Valley Bay Synchronics, Espoon Jäätaiturit, teemanaan Sinfonian synty 68,31 pistettä
  3. CrystalBlades, Tapparan Taitoluistelu Rock Tour!  68,10 pistettä

Lohkossa 2 luistelee yhdeksän joukkuetta. Noviisien lohkon 1 kymmenen joukkuetta kilpailevat sunnuntaina.

Ensimmäisen ja toisen SM-valintakilpailun tulokset yhdistetään pisteiden paremmuusjärjestykseen, ja pisterankingin 12 parasta joukkuetta lunastavat paikan SM-kilpailuihin.

Minorit, lohko 2

  1. Team Sympatique, Helsingfors Skridsskoklubb, 35,59
  2. Valley Bay Synchronettes Espoon Jäätaiturit 33,18
  3. Ice Melody Tikkurilan Taitoluisteluklubi 30,64

Lohkossa kilpailee kymmenen joukkuetta.

Minoreiden ensimmäinen lohko luistelee ensimmäisen valintakilpailun sunnuntaina.

Tulokset ja kilpailun sunnuntain aikataulu: http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/MLSM2vk/index.htm

Valokuva Antti Lehto


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024