Uutiset

Valtter Virtanen 13. Saksassa

Valtter Virtanen luisteli vahvatulkintaisen ja teknisesti hallitun vapaaohjelman ja nousi Saksan Obertsdorfissa käydyssä Nebelhorn Trophyssa sijalle 13 yhteispistein 174,91. Pistesaalis on kauden avauksena lupaava.

33-vuotias nelinkertainen Suomen mestari lähti perjantaina vapaaohjelmansa alussa tuomaan ohjelmaansa sekä kolmoisaxelia että neloistulppia. Miehen harmiksi axel lipsahti kakkoseksi ja tulpissakin neljäs kierros jäi vajaaksi.

– Mutta yritys oli parempi kuin aikoihin. Ja kaikki muut ohjelman hypyt sujuivat suunnitellusti, jopa hyppy-yhdistelmät, jotka aina ovat kauden alussa haastavia. Positiivinen yleiskuva jäi, tekemisessäni oli rauhallinen ote, Virtanen summasi.

Valtter Virtanen uusi tälle kaudelle molemmat ohjelmansa. Vapaaohjelma rakennettiin vasta elokuussa.

– Opin sen tosi nopeasti, ja nyt ohjelman liikekielikin alkaa tuntua omalta.

Nebelhorn Trophy on tähän mennessä ainoa taitoluistelussa tällä kaudella järjestetty kilpailu, ja sekin käydään koronan vuoksi tiukoin turvatoimin. Obertsdorf on Virtasen toinen harjoituspaikkakunta, Saksassa häntä valmentaa Michael Huth.

Miesten kilpailun kärki nousi kovatasoiseksi. Kilpailun voitti Latvian Deniss Vasiljevs yhteispistein 233,08.

Suomen toinen edustaja Nebelhorn Trophyssa on Jenni Saarinen, joka on lyhytohjelman jälkeen neljäntenä. Naisten vapaaohjelmat luistellaan lauantaina.

Nebelhorn Trophyn tulokset


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024